zondag 7 december 2014

Anouk heeft niets met gouden en platina platen

#94/#95 Anouk: Cold blackhearted golddiggers / Last goodbye

In de Album Top 100 is Paradise And Back Again voor de tweede week het bestverkochte album. Het overwicht op de #2 Feest – 35 van Kinderen voor Kinderen, is iets afgekalfd (van 53 naar 34%), maar nog steeds aanzienlijk. In de eerste week haalde het album van Anouk al de goudstatus, platina zal niet lang meer op zich wachten.

Toch is dat niet iets waar Anouk zich mee bezighoudt. In een interview in de VARAgids zegt ze daarover: “Joh, het zegt me allemaal niks. Ik heb al mijn awards geveild, in mijn huis hangen geen onderscheidingen. Waarom zou je in Godsnaam elke dag naar je eigen kop willen kijken?”

Alle tracks van het album hebben nu een notering. In de Bubbling Under, de wachtkamer van de Single Top 100 staan  11 stuks, in de lijst zelf 3 stuks. Het minst populaire nummer is
‘Smile & shine’ op #175, het populairste nummer ‘Places to go’ op #17, in de twaalfde week vanaf #32. Daarmee staat het nummer één plaats hoger dan tot nu toe: #18 op 20 september.
De andere twee nummers in de Single Top 100 zijn ‘Cold blackhearted golddiggers’ (op #94) en ‘Last goodbye’ (op #95). Beide nummers zong Anouk afgelopen dinsdag, 2 december, in het ochtendprogramma van 3FM dj Giel Beelen. Naast gesprekjes, waarin Anouk heel openhartig was, speelde ze naast deze nummers, ook nog ‘Don’t wipe us out’ (#141) en ‘Looking for love’ (#104).

De concerten die Anouk op 26 en 28 februari 2015 geeft in de Ziggo Dome, zijn inmiddels uitverkocht. In het voorprogramma treeds Douwe Bob op, die tijdens de show ook een nummer met Anouk zal zingen. Overigens is ze al weer bezig met een nieuw album.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten