zondag 7 december 2014

‘Freaks’ alsnog een hit dankzij rapper Savage

#90 Timmy Trumpet & Savage: Freaks

Behoudens een enkele ‘hey’ en ‘tell me who the freaks are’ is ‘Freaks’ een instrumentaal nummer van Timmy Trumpet uit de zomer van 2014. De instrumentale versie miste echter nog wat om echt door te breken, waarop de Nieuw-Zeelandse rapper Savage gevraagd werd voor de vokalen. Nadat Savage zich niet onbetuigd heeft gelaten, werd 'Freaksalsnog een groot succes met een notering in Nieuw-Zeeland (#1) en Australië (#3). Nu Europa nog.

Timmy Trumpet is het alter ego van de 31-jarige Timothy Jude Smith uit Sidney, Australië.. Timothy studeerde muziek aan het conservatorium in Sidney, waar hij in aanraking kwam met jazzmuziek. Sinds 2010 begon hij zelf nummers te maken, al dan niet met anderen. Hij deed de voorprogramma’s van onder andere Swedish house mafia en Stevie Wonder. Timothy heeft zijn eigen radioprogramma en er is zelfs een eigen Timmy Trumpet iPhone app!

Rapper Savage moet je niet verwarren met de gelijknamige rapper van de Amerikaanse hip-hop groep Hard knocks. De Savage van ‘Freaks’ heet in werkelijkheid Demetrius Savelio, geboren op 28 juni 1981 in Auckland, Nieuw-Zeeland. Tussen 1997 – 2004 maakte hij deel uit van de hip-hop groep the Deceptikonz. In 2005 bracht hij zijn eerste single uit, ‘Swing’, dat in eigen land de eerste plaats bereikte. Vier jaar later zouden een aantal remixen van het nummer zijn eerste succes worden in de Amerikaanse lijsten. Met een verkoop van meer dan 1 miljoen exemplaren daar (= platina), is Savage de eerste artiest uit Nieuw Zeeland die dat presteert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten