zondag 7 december 2014

Ariana Grande wilde geen kerstnummer uitbrengen

#73 Ariana Grande: Santa tell me

Een jaar geleden bracht Arina Grande de EP Christmas Kisses uit, waarvan drie tracks een notering kregen: ‘Last christmas’ (#59), ‘Love is everything’ (#89) en ‘Snow in California’ (#93). Daarvoor had ze in dat jaar drie hits gescoord, waarvan ‘The way’, een duet met Mac Miller het verste kwam: #22. Toen was al wel duidelijk dat we meer konden verwachten van deze actrcie/zangeres , maar dat het dit jaar zo uit de hand zou gaan lopen, met zes hits, waaronder drie top 10-noteringen, dat had niemand verwacht.

Met ‘Santa tell me’ zet Ariana Grande de traditie van kerstnummers voort. Eigenlijk wilde ze dit jaar geen kerstnummer uitbrengen, maar veranderde van gedachten. ‘Santa tell me’ is haar favoriete kerstliedje van de vijf nummers die ze tot nu toe heeft opgenomen. Op 18 november, zes dagen voor de release van ‘Santa tell me’, zong Ariana het nummer voor het eerst in het openbaar, tijdens A Very Grammy Christmas in het Shrine Auditorium in Los Angeles. Een show die afgelopen vrijdag op de Amerikaanse tv werd uitgezonden.

Kersthits (1)

En nu we het toch over kersthits hebben … ze is er weer!
Mariah Carey met ‘All I want for christmas is you’ gaat voor de negende keer op herhaling, dit keer op #60. De notering stamt van voor haar jaarlijkse optreden tijdens een kerstevenement in het RockefellerCenter in New York. Gekleed in een rode glitterjurk, bleek ze nogal vals te zingen. We hebben nog twee weken te gaan tot de kerst en zijn benieuwd of ‘All I want for christmas is you’ dat nu voor de 37e week staat genoteerd, hoger komt dan vorig jaar, toen het op #25 strandde. Hoogste plaats tot nu toe: #2 in 2007.

Band aid 30 verder onderuit

Zoals verwacht valt ‘Do the know it’s christmas?’ van Band aid 30 uit de Single Top 100. Na de val vorige week van #4 naar #54, gaat het nummer deze week verder onderuit en belandt op #134. Ook in de Britse hitparade gaat Band aid verder onderuit, Vorige week van #1 naar #2, deze week naar #12. Dit weekend verschijnt overal de fysieke cd-single van  ‘Do the know it’s christmas?’ door Band aid 30. We zijn benieuwd of deze er voor kan zorgen dat het nummer weer gaat stijgen. Voor Nederland zien we dat somber in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten