zondag 7 december 2014

Ed Sheeran blijft Mr. Probz voor

#1 Ed Sheeran: Thinking out loud             *** tweede week op #1 ***

Het ging de hele week heen en weer. Toen stond ‘Thinking out loud’ van Ed Sheeran bovenaan, toen weer ‘Nothing really matters’ van Mr. Probz. Althans in de downloadlijsten, want in de voorlopige Single Top 100, waar streaming ook meetelt, is de #1-positiie van ‘Thinking out loud’ nooit in gevaar geweest. En dus voert het nummer voor de tweede week de Single Top 100 aan en het einde is nog niet in zicht.

winst en verlies

In de Britse hitparade boekt Ed Sheeran winst en verlies. Winst is er voor de single ‘Thinking out loud’ dat opnieuw de eerste plaats pakt. Op 15 november stond ook al één week bovenaan. Verlies is voor zijn album X,  dat de eerste plaats kwijt raak aan Take that. Van hun album III zijn bijna 145.000 exemplaren verkocht, zo’n 38.000 meer dan van X van Ed Sheeran. Zijn album stond al negen weken bovenaan en is met meer dan 1,1 miljoen exemplaren het bestverkochte album van het jaar.

X populairste album

Spotify kwam de afgelopen week met het jaaroverzicht van de meest gestreamde nummers. Daaruit blijkt dat de nummers van Ed Sheeran wereldwijd maar liefst 860 miljoen keer zijn gestreamd, meer dan enig ander artiest. Daarvan maken de  tracks van zijn album X zelfs de helft uit! ‘Thinking out loud’ pakt wereldwijd een 84e plaats en een 9e plaats in eigen land. Zijn populairste nummer wereldwijd staat op #17: ‘I see fire’. In die lijst prijkt ‘Waves (Robin Schulz remix)’ van Mr. Probz op de achtste plaats.

Naast ‘Thinking out loud’ staat Ed Sheeran met nog drie andere nummers genoteerd, met tussen haakjes het aantal weken:
#26 (23) I see fire (56)
#37 (30) Don’t (25)
#47 (31) Sing (35)

Het album X boekt in de 24e week een plaatsje winst en komt uit op de 5e plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten