zondag 7 december 2014

Justin Bieber en Cody Simpson gaan incognito

#100 JB x CS: Home to mama

Van mensen die verdacht worden van het plegen van strafbare feiten maar nog niet zijn veroordeeld (je bent pas schuldig als dit juridisch is vastgesteld), worden vaak alleen de initialen vermeld. De grote vraag is dan ook, worden Justin Bieber (JB) en Cody Simpson (CS) ergens van verdacht, dat de volledige namen niet mogen worden vermeld?

‘Home to mama’ is het eerste werk van Justin Bieber in een jaar tijd. Vanaf oktober 2013  bracht de Canadese zanger tien weken lang, iedere maandag, een nieuw nummer uit, die alle een notering kregen in de Single Top 100. In totaal scoorde hij dat jaar veertien hits, met vier nummers had hij eerder dat jaar al een hit gescoord. ‘Home to mama’ is zijn 26e notering.
Daar kan Cody Robert Simpson (Gold Coast, Queensland, 11 januari 1997) alleen maar van  dromen, want ‘Home to mama’ is pas de eerste hit voor de Australische zanger. Verder dan een 50ste plek in 2013 met het album Surgers Paradse kwam Simpson tot toe niet. Voordat hij de muziek indook, won hij twee medailles bij zwemkampioenschappen in Queensland.

In 2009 begon Cody met het uploaden van nummers naar YouTube. Covers, onder andere van Jason Mraz en Justin Timberlake, maar ook twee eigen nummers, ‘One’ en ‘Perfect’. Na enige tijd kreeg hij een mailtje van Shawn Campbell, onder andere producer van Jay-Z, die  Cody én zijn familie naar Los Angeles haalde. In 2013 deed Cody een Europese tour, waarbij hij het voorprogramma deed van … Justin Bieber!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten