zondag 19 april 2015

Jess Glynne kan het ook alleen

 #65 Jess Glynne: Hold My Hand

Drie weken wist Jess Glynne de aanvallen op haar Britse #1-hit ‘Hold My Hand’ te pareren. Onder andere ‘Lost Stars’ van Stevie McCrorie, winnaar van de vierde editie van the Voice UK kwam er niet door.
Maar dit weekend kon Jess niet meer op tegen de overmacht van ‘See You Again’ van Wiz Khalifa feat. Charlie Puth, dat daar de nieuwe #1 is. In de afgelopen week zijn er 193.000 stuks van geteld en werd het nummer zo’n 3,68 miljoen keer gestreamd.

‘Hold My Hand’ is inmiddels de derde hitsingle voor Jess Glynne, maar de eerste in haar eentje. Een jaar geleden debuteerde ze als zangeres met ‘Rather Be’ met Clean Bandit, dat wereldwijd een grote hit werd (bij ons acht weken op #1). Vervolgens bereikte ze met ‘My Love’ samen met Route 94 de negende plaats.

Geen van beide nummers had ze geschreven, hetgeen wel opgaat voor ‘Hold My Hand’, dat ze schreef met Janée Bennett en Jack Patterson. Janée leerde Jess kennen toen ze beide studeerden aan het Music College. Met haar schreef ze ‘Right Here’, haar eerste single die in juli 2014 een top 10-hit was in eigen land. Jack is geen onbekende voor Jess, want hij maakt deel uit van Clean Bandit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten