maandag 20 april 2015

Wit Licht na veel gedoe toch nog een hit

#15 Jeroen van Koningsbrugge: Wit Licht                                               *** hoogste eerste weeks ***

Ruim een week geleden was het nog de vraag of Jeroen van Koningsbrugge het nummer ‘Wit Licht’ mocht uitbrengen. Zijn optreden in The Passion op donderdag 2 april, kreeg lovende kritieken, maar een release bleef uit omdat KRO & EO bang waren voor een boete van het Commissariaat voor de media. Jeroen kondigde toen aan het nummer opnieuw, voor eigen rekening, te gaan opnemen, en nam daarmee het risico van een boete.
Maar nog voordat Jeroen de studio indook, liet het Commissariaat voor de media weten er geen probleem in te zien het nummer uit te brengen, mits er geen verwijzing is naar the Passion. Vrijdag 10 april vond de opname plaats en vanaf zaterdag 11 april kon de nieuwe versie in iTunes besteld worden. In dat weekend werd dat meer dan 1000 keer gedaan, waaronder 64x door een zekere MarnixAmsterda!

Maandag 13 april werd de download vrijgegeven en telden de aantallen mee voor een notering. Ondanks alle aandacht via de sociale media én het feit dat de opbrengsten volledig naar Orangebabies gaan, waarvan Jeroen de ambassadeur is, komt het nummer slechts binnen op de 15de plaats. Het origineel van Marco Borsato bereikte in 2008 de eerste plaats.

geen streaming

Meer dan een 15de plaats zit er waarschijnlijk niet in voor de nieuwe versie van ‘Wit Licht’, want het is allemaal te laat (inmiddels twee weken na the Passion) en het nummer is te weinig gedownload en mist een hoge notering door het ontbreken van streams. Zelfs het optreden afgelopen vrijdag in RTL Late Night zal daar weinig aan veranderen. Samen met zijn maatje Dennis van de Ven scoorde Jeroen als Jurk! vijf hits, waarvan ‘Zou Zo Graag’ in 2010 wel de eerste plaats bereikte. Maar ja, toen telden streams nog niet mee …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten