zondag 19 april 2015

Matoma deed klassieke pianoconcerten

#89 Matoma & the Notorious B.I.G. feat. Ja Rule & Ralph Tresvant: Old Thing Back 

Op één na leven alle muzikanten nog van het nummer ‘Old Thing Back’. Die ene is rapper the Notorious B.I.G.(= Christopher George Latore Wallace), overleden op 9 maart 1997 tijdens een schietincident. In 2007 verscheen postuum zijn album Greatest Hits, met daarop de nooit eerder uitgebrachte track ‘WantThat Old Thing Back’ feat. Ja Rule & Ralph Tresvant.

In 2014 maakte de Noorse dj Matoma een remix van ‘Want That Old Thing Back’ en noemde het ‘OldThing Back’. Tijdens de zomer van 2014 was die versie zeer populair en liet Ja Rule (die aan het origineel meewerkte) weten zeer verrast te zijn. In maart 2015 werd de nieuwe versie uitgebracht en in eigen land een vette top 10-hit (#2) en platina. In buurtland Zweden bleef het net buiten de top 10 steken (#11). Het team achter Enrique Iglesias benaderde Matoma voor een remix van ‘Bailando’.

klassiek

DJ Matoma, echte naam Tom Stræte Lagergren, woont in het Noorse Trondheim. De 23-jarige dj/producer speelde van zijn negende tot zijn zestiende klassiek piano en deed zelfs concerten. Via zijn broer, die veel luisterde naar de muziek van dj’s Paul van Dyke en Armin van Buuren, kwam hij in aanraking met elektronische muziek. Diezelfde broer liet hem ook kennis maken met de hip hop muziek van Warren G, Snoop Dogg en the Notorious B.I.G. Daarop zette Tom de piano aan de kant, kocht een computer kocht en begon met mixen.

Lion King

De naam Matoma is uit een grap ontstaan. Tom had een naam die iedereen maar zo zo vond. Tijdens een feestje passeerden diverse namen de revue, maar de echte zat er nog niet bij. Toen zei zijn vriend Hendrik: “Tom, je bent een goede jongen, je maakt je niet al te druk. Jij neemt het leven zoals Timon en Puma (uit The Lion King) het ook doen: Hakuna Matata (maak je geen zorgen).” Waarop Tom zijn broer zei: “Wat dacht je van Matoma? Daar zit je naam ook nog in?” En dus werd het Matoma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten