maandag 20 april 2015

Ronnie Flex voert nieuwe lichting rappers aan

#47 Lil’ Kleine & Ronnie Flex: Zeg Dat Niet
#58 Ronnie Flex & SFB: Nigga Als Ik
#60 SFB, Ronnie Flex, Lil’ Kleine, Bokoesam: Investeren In De Liefde
#63 Bokoesam, Def Major , Lil’ Kleine, Jandro, Idaly & Ronnie Flex: No Go Zone
#65 Ronnie Flex, Idaly, Lil’ Kleine, Bokoesam, Jonna Fraser: Hoog/Laag
#78 Frenna: Langste SMS
#82 Lil’ Kleine & Ronnie Flex: Drank & Drugs
#93 Ronnie Flex, Jandro, Cartiez, Lijpe: Vallen In De Club
#99 Jonna Fraser, Lijpe, KM en Ronnie Flex: Kan Er Niet Omheen

In één klapt heeft Ronnie Flex er deze week acht hits bij, waarmee zijn totaal aantal op twaalf uitkomt. De acht nummers, tracks van het album New Wave, zijn genoeg gedownload en gestreamd, dat ze een notering verdienen in de Single Top 100. Het gelijknamige album komt binnen op de dertiende plaats van de Album Top 100 (zie de albumsnippers). De negentien tracks zijn samen meer dan 2 miljoen keer gestreamd!

Het is niet voor het eerst dat een flink aantal tracks van een album gelijktijdig met het album een notering krijgt. De eerste keer was op 17 mei 2014, toen twaalf tracks van het album The Common Linnets én zeven tracks van het album Xscape van Michael Jackson een notering kregen. Met de hitsingles ‘Calm After The Storm’ van the Common Linnets en ‘Love Never Felt So Good’ van Michael Jackson & Justin Timberlake, stonden toen zelfs alle nummers van beide albums in de Single Top 100!

Naast Ronnie Flex, zijn er een flink aantal rappers/hip hoppers die hun debuut maken deze week. Dat zijn: 

- SFB, dat staat voor Strictly Family Business, een hip hop collectief bestaande uit Francis ‘Frenna’ Edusei, Jackie ‘Priceless’ Osei, Alejandro ‘Jandro’ Hak en Keane ‘KM’ Marica. Donderdag en vrijdag traden ze op in Club Euphoria in Paramaribo, Suriname.

- Def Major en Cartiez Paris (echte naam: Jean-Marc Koorndijk) vormen met Kid de Blits, Maxi Milli, Mafe, producer Montex en Ronnie Flex de Lefensmannen.

- Idaly Faal (19) speelde in de film Richie Rich en wordt gesteund door rapper Reverse.

- Lijpe (Maarssen, 1993), werd ontdekt door rapper Kempi, die Kees de Koning, platenbaas van TopNotch tipte. Lijpe bracht in september 2014 de EP Van De Bodem Naar De Grond uit.

- Jonna Fraser (21) komt uit Zaandam en bracht in november de EP Maatjes 45 uit.

nieuwe lichting

Tot slot nog even waarom deze rappers en hiphoppers met nog een aantal anderen met elkaar samenwerken. Volgens het hiphop label TopNotch vertegenwoordigen ze een nieuwe lichting rappers die in hoog tempo aan populariteit wint. Het platenlabel wilde dit vastleggen, zoals dat ook gebeurd was met eerdere projecten Buitenwesten en Great Minds
Gekozen werd nu voor een weekje Schiermonnikoog in februari van dit jaar, waar de artiesten helemaal hun gang konden gaan. Uiteindelijk leverde dat het album New Wave op. De naam is niet toevallig gekozen: een nieuwe generatie, dus New Wave.

Passenger (even) weer op reis

Vanwege de grote invasie van bovenstaande negen tracks, valt ‘Let Her Go’ van Passenger deze week buiten de boot. Na 129 weken (in twee sessies) zoekt Mark Rosenberg alias Passenger het even elders. Of zijn afscheid definitief is, is nog maar de vraag, want het nummer is teruggevallen naar een plekje (#103) bij de Bubbling Under, de wachtkamer van de Single Top 100. Tot die tijd is ‘Waves’ van Mr. Probz het langst genoteerde nummer, deze week voor de 102de week!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten