zondag 9 augustus 2015

Festivaldirecteur nam zelf anthem op

#71 Twocrooks & Frenna feat. Emms & Ronnie Flexx: Meisjes Blijven Meisjes

En dat is #10. ‘Meisjes Blijven Meisjes’ is de tiende notering dit jaar voor Ronnie Flexx. Acht daarvan zijn afkomstig van het album New Wave van het gelijknamige hiphop collectief. Aan elf van de negentien track, werkte Ronnie mee.

‘Meisjes Blijven Meisjes’ is geen track van New Wave, maar drie van de vier uitvoerenden werkte wel mee aan het album. Frenna (echte naam: Francis Junior Edusei) vormt met Jandro, Priceless en KM het hiphop-collectief SFB, dat staat voor Strictly Family Business.
Emms maakt deel uit van hiphop formatie Broederliefde uit de Rotterdamse wijk Spangen, dat scoorde met het album Gevoelig Feestje (#3 in 2014). Frenna, Emms en Ronnie Flex werkten al eerder samen op ‘Laten Gaan’ van Monica Geuze, waaraan ook Mafe en Abira een bijdrage leverden (deze week op #60).

Blijft over Twocrooks, en daar is wat vreemds mee aan de hand. ‘Meisjes Blijven Meisjes’ blijkt namelijk het anthem te zijn van het R&B en hiphop-evenement Vestival – Dream The Future, dat op 1 augustus werd gehouden op het Malieveld in Den Haag. Optredens waren er van onder andere Tyga en Chris Brown (buitenland), Lady Bee, D-Rashid en Childsplay (binnenland) én Twocrooks.
Ravuth Ty Llamar (rechts op de foto), directeur van het festival, heeft het voor de tweede keer georganiseerd en is vijf jaar bezig geweest om Chris Brown te boeken. En Twocrooks? Ravuth Ty, ook organisator van Nope Is Nope: “Ik doe dit met een vriend en het is begonnen als een grapje. Op een gegeven moment dachten we, waarom zouden we zelf niet draaien?”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten