zondag 9 augustus 2015

Tiende notering voor Sam Smith

#58 Disclosure feat. Sam Smith: Omen

De cirkel is rond. In 2013 scoorde Sam Smith (in het midden) zijn eerste hit met ‘Latch’, dat hij maakte met het Britse elektronische duo Disclosure. Twee jaar later vinden de drie elkaar weer in ‘Omen’, dat tevens de tiende notering is voor Smith. ‘Omen’ is na ‘Holding On’ feat. Gregory Porter (#67 in juli), de tweede single van Caracal, het tweede album van Disclosure, dat 25 september wordt uitgebracht.

eigen Megahit

Vorige week was ‘Omen’ de 3FM Megahit. Normaal gesproken wordt deze op woensdagmiddag gekozen door de 3FM dj’s. Hoewel de dj’s achter ‘Omen’ staan, was het dit keer niet hun keuze. Vanwege zijn laatste uitzending voor 3FM, mocht Gerard Ekdom de Megahit kiezen en bekend maken in zijn laatste ‘Effe Ekdom’ op vrijdag 31 juli 2015. In de laatste Single Top 100 van 2014 boekte Gerard als Gary Fomdeck een #1-hit met ‘I’ll Be There This Christmas’. Dat soort grappen zullen we gaan missen, want vanaf 5 oktober presenteert Gerard ‘Ekdom In De Ochtend’ op Radio 2. Ook daar wordt het leuk.

maar niet de eerste

Ekdom is echter niet de eerste 3FM dj die een Megahit koos. Vorig jaar mei begon Giel Beelen aan het wereldrecord radio maken. Dat betekende dus dat alle andere programma’s daarvoor moesten wijken, iets waar zijn collega’s graag aan meewerkten. Tevens lieten ze aan hem de keuze van de Megahit, waarop Giel koos voor ‘Stay High’ van Tove Lo feat. Hippie Sabotage. Na 191 uur had Giel het record gebroken en zeven uur later hield hij het voor gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten