zondag 9 augustus 2015

Will Heard leerde spelen op een gehuurde saxofoon

#81 Kygo feat. Will Heard: Nothing Left

Met ‘Firestone’ feat. Conrad maakte Kygo (= de Noor Kyrre Gørvell-Dahll ) eerder dit jaar al een klapper: twee weken op #4. Met ‘Stole The Show’ feat. Parson James wist hij dat nog te overtreffen: twee weken op #3. Zal ‘Nothing Left’ feat. Will Heard dat ook nog weer overtreffen? Dan moet het dus de tweede of de eerste plaats halen en dat zien wij niet gebeuren.

Op ‘Nothing Left’ maakt de Britse soul en jazzzanger Will Heard zijn debuut. De kans is groot dat hij binnenkort met twee nummers genoteerd staat, want hij is ook te horen op ‘I Will For Love’ van Rudimental. Will Heard (Londen, 26 april 1991), wist al op zijn negende dat hij artiest wilde worden. Thuis was er altijd muziek en zong hij met de liedjes mee.

gehuurde saxofoon

Nadat hij het nummer ‘Watermelon Man’ hoorde van Herbie Hancock, vroeg hij aan zijn moeder een saxofoon. Omdat zij dat niet kon betalen, huurde ze er eentje voor haar zoon, waarna hij het zichzelf leerde. Daarna volgden gitaar, piano, bas en percussie.
Na een reis door Cuba, Argentinë and Brazilië, vestigde Will Heard zich in Londen, van waaruit hij zijn carrière aan het uitbouwen is. Dat resulteerde in 2013 al in het inzingen van de vocale versie van ‘Sonnentanz’ van Klangkarussell, dat in de Britse hitparade als ‘Sonnentanz (Sun Don’t Shine’) de derde plaats bereikte. De originele instrumentale versie stond bij ons twee weken op de eerste plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten