maandag 18 april 2016

Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign verdrijven Mike Posner na zeven weken van de eerste plaats

#1 Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign: Working From Home

Vorige week voorspelden we het al dat Mike Posner met ‘I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix)’ zijn zevende en laatste week bovenaan de Single Top 100 zou ingaan. Ook over de opvolger waren we duidelijk: Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign met ‘Working From Home’.
Tot zover niets nieuws dus, of toch wel?

De kans echter dat ‘Working From Home’ van Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign volgende  week nog de bovenste beste is in de Single Top 100, achten wij niet zo groot. Als de lijst een dag later was samengesteld, had ‘Working From Home’ niet eens op #1 gestaan, maar ‘Sex’ van Cheat Codes x Kris Kross Amsterdam. Het verschil tussen beide nummers is net iets meer dan 2%. Maar ook dat is niet zeker.
Dat is allemaal van later zorg, want deze week is de #1-notering voor Fifth Harmony feat. rapper Ty Dolla $ign. Voor beide acts is het hun eerste #1, waar ook ter wereld. Voor hun vorige hit, ‘Worth It’ vroeg Fifth Harmony (derde in X Factor USA in 2012), ook al een rapper: Kid Ink. Maar hoger dan de 25e plaats kwam het nummer vorig jaar niet. Hun ‘Working From Home’ doet het veel beter en is de eerste #1 door een damesgroep sinds ‘MaMaSé!’ van K3 in 2009.

Voor rapper Ty Dolla $ign (echte naam: Tyrone Griffin) is het zelfs zijn eerste notering in ons land en dan direct een #1-hit scoren, dat lukt niet iedere rapper! Na Nederland heeft ‘Working From Home’ dit weekend ook de eerste plaats bereikt van de hitparade van Nieuw Zeeland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten