maandag 18 april 2016

Maan moet meer downloaden (en streamen)

#66 Maan: Ride It

Meer dan 700.000 keer is haar vorige single ‘Perfect World’ (#25 in februari) gestreamd. Dat lijkt veel, maar als je weet dat 100 streams gelijk staan aan 1 download, zijn dit dus slechts 7000 downloads. Toch behaalde het nummer van Maan de status goud, want het is meer dan 10.000 gedownload en komt daarmee dus boven de 15.000, de grens voor goud, uit. De onderscheiding kreeg Maan op 1 april (geen grap dus), uit handen van Hardwell die het nummer had geproduceerd.

Net op tijd, want vanaf 1 april zijn de normen voor goud en platina aangepast. Voor een gouden single moet je er nu minstens 20.000 verkopen (of 2 miljoen streamen), voor platina het dubbele. De gouden plaat van ‘Perfect World’ hangt boven de keukentafel in huize de  Steenwinkel in Bergen.

Voor ‘Ride It’, haar tweede single, werd een andere producer gevraagd, Julien Willemsen, ofwel Jack $hirak, de man achter het grote succes van Ronnie Flex, Lil Kleine en het project New Wave. Ook net op tijd, want in Nederland heeft hij zijn plafond bereikt en dus droomt hij van het buitenland.

Eind januari won de 19-jarige Maan de Steenwinkel de zesde editie van the Voice of Holland. Net als ‘Perfect World’ is ‘Ride It’ al geschreven voor de finale van de talentenjacht. Maan sprong dan ook een gat in de lucht toen ze hoorde dat Jack $hirak het nummer zou produceren. $hirak had het nummer geschreven met Carlos Vrolijk, Simon Gitsels en Glen Faria. Of ‘Ride It’ ook de gouden status haalt (nu minimaal 20.000 downloads), is afwachten. “Voor een heel album zijn voorlopig nog geen plannen”, vertelde Maan in februari. Toen zei ze ook vooral dingen te gaan doen die ze zelf leuk vind.

Jostiband

Daaronder valt zeker het optreden op 5 september met de Jostiband in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het orkest van verstandelijk gehandicapten viert dan het 50-jarig bestaan. Naast Maan heeft Guus Meeuwis ook toegezegd om te komen. De orkestleden hopen dat Adele ook komt, maar dat lijkt ons wat te hoog gegrepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten