maandag 18 april 2016

Zangeres Kyla kreeg telefoontje van Drake

#69 Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance

Eind volgende week, op 29 april, ligt Views From The 6, het vierde studioalbum van de Canadese rapper Drake in de (digitale) schappen. Als voorproefje op het album verscheen in februari het nummer ‘Summer Sixteen’, dat niet hoger kwam dan de 84e plaats. ‘One Dance’ feat. Wizkid & Kyla doet het met een 69e plaats stukken beter. Maar dat is nog niets vergeleken met noteringen in de Franse en Britse hitparade, waar het nummer dit weekend de eerste plaats bereikte. In beide landen is het na ‘Work’ van Rihanna, eerder dit jaar zijn tweede #1-notering.

Zowel Wizkid als Kyla maken hun debuut deze week, en dus stellen we ze even aan je voor. Om met de laatste te beginnen, Kyla, werkt niet echt mee aan ‘One Dance’. Haar nummer ‘Do You Mind?’ uit 2007 dat ze maakte met de Britse producer Errol Reid onder zijn naam DJ  Paleface, wordt gesampled in ‘One Dance’. In 2008 maakte Crazy Cousinz (Reid met zijn neef Luke) al een remix van ‘Do You Mind?’ en een jaar later coverde the XX haar nummer. Maar hoe belandde het nu bij Drake?

telefoontje

Begin dit jaar was Kyla Smith, zoals ze volledig heet, bij vrienden op bezoek. Op een gegeven moment gaf haar telefoon aan dat ze een email had ontvangen. Ze besteedde er geen aandacht aan, want ze was immers op bezoek. Toen er meer mailtjes kwamen, keek ze er toch maar even naar. Daarin stond te lezen: “Please contact Sony. They’re trying to get hold of you.” Maar nog steeds vond ze het niet nodig om te reageren. Vervolgens belde haar schoonvader, met dezelfde melding. Sony had zijn telefoonnummer achterhaald en probeerde het nu via hem. Maar ook nu zag Kyla daar de ernst niet van in.

sample of credit?

Pas toen ze thuis kwam, belde ze het nummer en toen bleek dat het team rond Drake haar wilde spreken. Zij meldden haar dat Drake haar nummer had gebruikt voor een track op zijn album en dat ze het als één van de eerste singles wilden uitbrengen. Vervolgens kreeg ze de vraag of ze een credit (feature) wilde of dat het nummer als een sample vermeld zou worden. De keuze was snel gemaakt, want bij een credit krijgt Kyla telkens als het ergens gedraaid of verkocht wordt een deel van de opbrengst, bij een sample een eenmalige vergoeding.

nieuw werk

Zo’n zeven jaar geleden stopte Kyla Smith met lesgeven om zich meer op haar muzikale carrière te kunnen richten. Kyla Smith en Errol Reid hadden elkaar ook op het liefdesvlak gevonden. De twee trouwden in 2012 en vestigden zich in Huntingdon, even buiten Londen. Sinds twee en half jaar geleden is ze moeder van een zoon. De muziek heeft ze niet vaarwel gezegd. Als haar zoontje slaapt zit ze samen met haar man in de studio en werken ze aan nieuwe nummers.. 

Nigeria

De tweede debutant op ‘One Dance’ is Wizkid, geboren als Ayodeji Ibrahim Balogun op 16 juli 1990 in Surelere, Lagos in Nigeria. Op zijn elfde startte zijn muziekcarrière in het plaatselijke kerkkoor. In 2010 begon hij met de opnames van zijn debuutalbum Superstar dat het jaar daarop verscheen. Sinds 2010 heeft hij diverse awards gewonnen, waaronder MOBO Awards en diverse Hip Hop Awards. Sounds From The Other Side, is de titel van zijn derde soloalbum dat later dit jaar verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten