maandag 18 april 2016

Megaman bij week 16 – 16 april 2016

‘Working From Home’ naar #1, maar niet voor lang

En verder in deze Megaman:
-          Broederliefde begint al lekker binnen te lopen
-          Maan moet meer downloaden (en streamen)
-          Nick Jonas zonder broers maar met Tove lo
-          Zangeres Kyla kreeg telefoontje van Drake
-          Drie Canadese acts verenigen krachten

Hoe lukt het Lil Kleine toch elke keer om met zijn album WOP! de eerste plaats te behouden? Nu al voor de vijfde achtereenvolgende week? Je leest het hier.

Mededeling

Sinds streams meetellen voor de Single Top 100 is de lijst trager geworden en blijven nummers langere tijd in de lijst. De doorstroming van nieuwe nummers is marginaal, vorig jaar waren er meerdere weken dat er maar twee (!) nieuwe nummers binnenkwamen. Andere lijsten lopen ook tegen de traagheid aan, en laten airplay zwaarder wegen en/of tellen andere zaken mee, zoals het aantal kliks op YouTube.

aanpassing Single Top 100

Voor de Single Top 100 worden, naast nog enige fysieke verkoop, alleen downloads en streams meegenomen. De enige mogelijkheid is dus het aanpassen van de verhoudingen van de verschillende onderdelen. En dus heeft GfK, de samensteller van de lijsten op onze blog, vandaag, 18 april 2016, bekend gemaakt dat de verhouding streams tot downloads is aangepast naar 150:1. Dit betekent dat 150 streams tellen als 1 download. Voorheen was de verhouding 100:1. Deze wijziging zal zeker gevolgen hebben voor de Single Top 100, want streams tellen nu minder zwaar mee. Komende vrijdag kunnen we daarvan het eerste resultaat zien.

Volg ons op Twitter en je hoeft niets te missen.

3 opmerkingen:

 1. maar in engeland 8 streams tot 1 download als ik me niet vergis blifjt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pardon 100 tot 1 in Engeland bron: http://www.telegraph.co.uk/culture/music/music-news/10915432/Singles-chart-to-include-free-audio-streams.html

  Rogueactuary

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De hitparade moet toch een getrouw beeld geven van de werkelijkheid, traag of niet?

  BeantwoordenVerwijderen