vrijdag 22 april 2016

Hitflits: tweede #1 dit jaar voor Drake

Lang hebben Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign niet mogen genieten van hun eerste plaats, want al na één week moet ‘Work From Home’ die afstaan. Vorige week leek het er nog op dat ‘Sex’ van Cheat Codes x Kris Kross Amsterdam die van hun zou overnemen, maar zij zijn ingehaald door een ander nummer.
Dat is ‘One Dance’ van Drake feat. Wizkid & Kyla. In de tweede week sprint het nummer van de 69e naar de 1e plaats. Het is de grootste sprong naar de eerste plaats sinds ‘Recht Uit M’n Hart’ van Jan Smit, die op 14 februari 2015 vanaf de 77e plek kwam. Voor Drake is ‘One Dance’ na ‘Work’ met Rihanna in februari’, zijn tweede #1-hit dit jaar.

TOP 5

1. (69) Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance (tevens de topsprinter)
2. (3)   Cheat Codes x Kris Kross Amsterdam: Sex
3. (1)   Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign: Work From Home
4. (2)   Mike Posner: I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix)
5. (4)   Sia feat. Sean Paul: Cheap Thrils

Vanochtend hebben Koning Willem Alexander en Koningin Máxima de jaarlijkse Koningsspelen geopend met een ontbijt op basisschool Drostenburg in Amsterdam-Zuidoost.  Sinds 2013 worden de Koningsspelen gehouden, met als doel kinderen te laten zien hoe leuk het is om samen te ontbijten en te bewegen.
Meer dan 1,2 miljoen kinderen op bijna 6.000 basisscholen doen dit jaar mee. Voor de muzikale opwarming zorgden de Kinderen voor Kinderen aanwezig met het nummer ‘Hupsakée’, geschreven door producer Tjeerd Oosterhuis en Lucia Marthas, die de choreografie bedacht bij ‘Hupsakée’ dat binnenkomt op de 64e plaats.

Gaan we over naar andere eerste weeks noteringen van deze week:
#70 Timeflies: Once In A While
#71 Kiara: Gold
#73 Drake feat. the Throne: Pop Style
#92 Galantis: No Money
#95 Nathan Goshen: Thinking About It (Let It Go)
#97 Future feat. the Weeknd: Low Life
#98 Era Istrefi: Bonbon

ALBUMS

Hè hè, eindelijk een nieuwe #1 in de Album Top 100. Daar leek het althans op deze week. Op maandag pakte PJ Harvey die met The Hope Six Demolition Project, maar raakte deze op woensdag kwijt aan Purpose van Justin Bieber. Maar zoals de afgelopen vijf weken, is het ook dit keer Lil Kleine weer die aan het einde van de week bovenaan staat met zijn album WOP!, nu voor de negende week!

TOP 5

1. (1)   Lil’ Kleine: WOP! (negende week)
2. (3)   Justin Bieber: Purpose (verschil met WOP! iets minder dan 4%)
3. EW  Ladies of Soul: Live At The Ziggo Dome 2016
4. EW  PJ Harvey: The Hope Six Demolition Project
5. (24) Shawn Mendes: Handwritten

De stijging van Handwritten van Shawn Mendes dankt de Canadese zanger aan een signeersessie die hij afgelopen zondagmiddag gaf in de Media Markt aan de Oosterdokskade in Amsterdam. De eerste 250 fans die het album hadden aangeschaft, mochten naar binnen om het te laten signeren. ’s Avonds gaf de zanger een concert in Paradiso in Amsterdam.

ode aan de independents én het vinyl

Afgelopen zaterdag, 16 april, vond voor de zevende keer in ons land Record Story Day (RSD) plaats. Op RSD vieren de onafhankelijke platenwinkels en platenlabels een feestje. Artiesten treden op en er worden diverse opnames uitgebracht. Dit jaar gaven zo’n 111 acts 250 optredens verdeeld over ruim 70 platenzaken in het hele land. Zangeres Eefje de Visser was dit jaar de ambassadeur, Metallica was dat internationaal. Op RSD zijn meer dan 400 cd’s en elpees uitgebracht, veel met oud werk. Een aantal daarvan zijn genoeg verkocht voor een notering in de Album Top 100 en dat zijn de volgende:
#48 David Bowie: The Man Who Sold The World
#51 van Kooten en de Bie: De Blijvers – Het vinylste van Van Kooten en De Bie
#68 Eefje de Visser: De Koek, debuutalbum uit 2011 voor het eerst op vinyl
#77 Urban Dance Squad: : The Singles Collection (Vinyl)
#91 Metallica: Liberté Egalité Fraternité Metallic! – Live At The Bataclan, album uit 2003 geremixed, exclusief te koop tijdens RSD

Gaan we over naar de overige eerste weeks noteringen:
#7 Santana: Santana IV
#8 Indian Askin: Sea Of Patrol
#12 Stephanie Struijke: Stephanie Struijke
#17 Blue Grass Boogiemen: Grassified
#22 Graham Nash: This Path Tonight (ook op vinyl uitgebracht)
#26 MHD: MHD
#44/#62 Phil Collins: No Jacket Required / Testify (beide deluxe editions)
#58 Ace Frehley: Origins Vol. 1
#66 Sturgill Simpson: A Sailor’s Guide To Earth
#81 Mala Vita: So Far So Good
#95 Friends of the Family: Time
#99 Donnie: Loei Ordinair

Net geen noteringen voor Prince, want de tijd was daar te kort voor. Drie albums haalden nog wel de Bubbling Under Top 100, de wachtkamer van de Album Top 100. Dat zijn:
#110 Purple Rain (4x #1 in 1984)
#131 Parade (1x #1 in 1986)
#172 Hit ‘N Run Phase Two (uit 2015, geen notering)
Daarnaast staan er wel drie albums in de Midprice Top 50, zie ons item ‘Prince albums massaal gedownload’.

Tot zover de Hitflits van deze week. De albumsnippers komen later deze middag of anders morgen op de nieuwspagina van 3FM. En wij melden ons later dit weekend met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten