zondag 29 mei 2016

Drake blijft Justin Timberlake nog ver voor

#1 Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance
     *** zesde week op #1 ***

Vorige week sprintte ‘Can’t Stop The Feeling!’ van Justin Timberlake naar de tweede plaats. Het verschil met ‘One Dance’ van Drake feat. Wizkid & Kyla was nog bijna 35%. Weliswaar is het verschil tussen beide nummers deze week kleiner (nu nog bijna 25%, in streams zo’n 600.000), maar de snelheid lijkt er uit voor Timberlake.
De vraag reist dan ook of zijn ‘Can’t Stop The Feeling!’ nog wel de eerste plaats gaat halen. Het mag dan het meest gedraaide liedje op de Nederlandse rtv-stations zijn, airplay telt niet mee voor de Single Top 100. Downloads en vooral streams bepalen wat er #1 komt.

Dat geldt ook voor de Britse hitparade waarvan de top 3 deze week identiek is aan die in Nederland. Ook daar blijft ‘This Is What You Came For’ van Calvin Harris feat. Rihanna op de derde plaats staan. Eind november was de top 4 van beide landen zelfs gelijk, wat een uniek hitfeit opleverde.

Nog even terug naar de verrichtingen van Drake. Zijn album Views stijgt weer twee plaatsen en komt nu uit op de derde plaats. Dezelfde positie als vier weken geleden bij binnenkomst. Daarnaast staat Drake nog met vier andere nummers genoteerd:
#19 (31) Too Good, feat. Rihanna
#30 (28) Work, met Rihanna (geen track van Views)
#39 (51) Controlla
#81 (76) Pop Style, feat. The Throne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten