zondag 17 juli 2016

Bastille verdedigt zich voor ‘aanstootgevende’ videoclip

#89 Bastille: Good Grief

Als je op YouTube de videoclip van ‘Good Grief’ van het Britse trio Bastille wilt zien, dan dien je aan te geven dat je boven de 18 jaar bent. Niet een brandend huis, een bankoverval of het losse hoofd van zanger Dan Smith zorgt voor deze beperking, maar een aantal scènes waar blote borsten zijn te zien. Het schijnt dat YouTube-gebruikers hier over hadden geklaagd.
Vervolgens werd Dan Smith over de video bevraagd, waarop hij het volgende zei:
“De video gaat over surrealisme, het is een droom. Het is opvallend dat niemand zich beklaagt  over de scènes waarin geweld voorkomt, maar wel die waar sprake is van enig bloot. En dat terwijl naaktheid iets is waarmee we zijn opgevoed en in sommige culturen helemaal niet controversieel is.” Waarop zijn maatje Wil Farquearson hier aan toevoegde: “de blootscènes passen in het concept van de videoclip, ze hebben een functie.”

‘Good Grief’ is inmiddels de vierde notering van het Britse viertal en voorloper van hun tweede album, Wild World, dat op 9 september wordt uitgebracht. Twee maanden later, op 16 november, doet de groep de Ziggo Dome in Amsterdam aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten