zondag 17 juli 2016

Niets is aan het toeval overgelaten voor All In My Head (Flex)

#99 Fifth Harmony feat. Fetty Wap: All In My Head (Flex)

Voor ‘All In My Head (Flex)’ van Fifth Harmony feat. Fetty Wap, is alles uit de kast getrokken (of juist niet als het om kleren gaat, zie de videoclip!). Een batterij aan schrijvers heeft er aan meegewerkt, mensen die hits schreven voor onder andere Maxi Priest, Fugees, Shaggy, OMI, Rihanna, Britney Spears, Ke$ha, Maroon 5, Grace Jones, Robbie Williams, Selena Gomez, Pitbull, Anna Kendrick en Justin Bieber. En dit is nog maar een greep uit hun wapenfeiten.
Het geheel werd geproduceerd door Mikkel Storleer Eriksen en Tor Erik Hermansen van het Noorse StarGate (Rihanna, Coldplay, Alexis Jordan). Kortom, er is niets aan het toeval overgelaten. En dan blijkt er ook nog een sample te zijn gebruikt!

Als subtitel kreeg ‘All In My Head’ (Flex) mee. ‘Flex’ is een nummer van de Jamaicaanse dj MadCobra uit 1992. Ewart Everton Brown, zoals hij echt heet, schreef ‘Flex’ met onder andere Sly Dubar. Ook zij leenden van een ander nummer: ‘Just MyImagination’ van the Temptations uit 1971. 

De rap op ‘All In My Head (Flex)’ is van Fetty Wap, de 25-jarige Willie Maxwell II. Aan de andere kant van de plas is hij één van de populairste rappers van dit moment. Bij ons scoorde hij al drie keer waaronder ‘Bang My Head’ van David Guetta feat. Sia (#19 in 2015).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten