zondag 17 juli 2016

Drake succesvolste Canadese artiest

#1 Drake feat. Wizkid & Kyla: One Dance
     *** dertiende week op #1 ***

Vorige week moest Drake het record van meest succesvolste Canadese artiest nog delen met Bryan Adams, die in 1991 twaalf weken de Top 100 aanvoerde ‘Everything I Do (I Do It For You)’. Deze week is ook dat station gepasseerd, want ‘One Dance’ van Drake feat. Wizkid & Kyla staat voor de dertiende week bovenaan de Single Top 100.
Dertien weken werd voor het eerst behaald in 1994 met ‘Dromen Zijn Bedrog’ van Marco Borsato . Daarna lukte het Jody Bernal in 2000 met ‘Que Si, Que No’, die er zelfs nog twee weken extra aan wist te plakken. Dus nog drie weken en dan is ook dat record gesneuveld!

Nog even de meest succesvolle Canadese #1-hits op een rijtje:
  1. Drake: ‘One Dance’ feat. Wizkid & Kyla (13x)
  2. Bryan Adams: Everything I Do (I Do It For You) (12x)
  3. Celine Díon: My Heart Will Go On (11x)
In de Britse hitparade bereikte ‘One Dance’ een week eerder dan bij ons de eerste plaats, en sindsdien gaan we gelijk op. Ook deze week, waarmee ‘One Dance’ daar voor de veertiende week bovenaan staat.

evenaring binnen bereik

Net als bij ons heeft ‘One Dance’ in Groot-Brittannië nog twee weken te gaan om het record van meeste aantal weken op de eerste plaats, te evenaren. Daar is de recordhouder ‘Everything I Do (I Do It For You)’ van Bryan Adams, dat in 1991 zestien weken bovenaan de Britse hitparade stond. In tegenstelling tot onze hitparade is de concurrentie daar veel sterker, dus het zal er om spannen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten