zondag 17 juli 2016

Sak Noel moet het zonder Esther Sarita stellen

#84 Sak Noel & Salvi feat. Sean Paul: Trumpets
       *** hoogste eerste weeks ***

Vanuit het niets was hij daar in eens: de Spaanse dj Sak Noel, waarachter Isaac Mahmood Noell schuil gaat. Met ‘Loca People (What The F**k!)’ ook wel ‘Loca People (La Gente Está Muy Loca)’ genoemd, scoorde hij een Europese zomerhit (bij ons 3x #1 in 2011). Noell dankte dat succes aan de bijdrage van de Nederlandse Esther Sarita uit Helmond, die tijdens haar vakantie in 2010 een aantal woorden voor hem had ingesproken, die hij vervolgens mixte met een beat.

Als het aan Esther had gelegen was het niet bij die ene hit gebleven. Maar na 1,5 jaar gewoond te hebben in Spanje, verlangde ze terug naar haar familie en vrienden. Terug in Nederland trad ze een poosje op in ‘Club Eleven’ in Weert, dat eind 2014 is gesloten.

eigen nummers

Sinds haar thuiskomst nam ze aantal nummers op, waarbij dezelfde werkwijze is gehanteerd: het inspreken van eigen teksten, die weer gemixt werden met een beat. De ene keer met Adyano (‘Lalaland’ in 2012), een andere keer met Mr. Black (‘Loud Together’ in 2014). Maar gezongen wordt er nog steeds niet door Esther, die nog steeds optreedt, ook als MC.

Voor ‘Trumpets’ vroeg Sak Noel, die nadien meerdere nummers uitbracht die flopten, niet onze Esther, maar de Jamaicaan Sean Paul (=Sean Paul Henriques) en de Spaanse Salvi (=Salvi Vilà Carreras). Noell zijn vriendin en model Eua Mascousca, is samen met zes andere danseressen te zien in de videoclip, die een dag na de 33e verjaardag van Noel werd opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten