maandag 11 juli 2016

Stef Ekkel & René Karst hebben hun eigen wijsheid

#93 Stef Ekkel & René Karst: Liever Te Dik In De Kist …

‘Want in de Hemel is geen bier, en daarom drinken wij het hier’, een hit (#29) voor Leo den Hop in 1971. Daar moesten we aan denken bij het horen van ‘Liever Te Dik In De Kist …’ van Stef Ekkel & René Karst. Beider motto: genieten zolang het kan, morgen zien we wel weer.

Het idee voor het nummer ontstond in Turkije waar Ekkel en Karst deelnamen aan een muziekreis langs vakantieparken. Op een avond, het liep al tegen drieën, de twee zaten in de lobby van de bar, kwam er een vriendengroep uit Twente langs. De jongens droegen een badjas met de spreuk ‘Het leven is als een frikadel, alleen je moet het zelf speciaal maken’.

alles wat slecht is moest er in

Daarop ging het gesprek over op tegeltjes wijsheden. Toen één van de jongens zei ‘een vent zonder buik is als een balkon zonder flat’, kwam Stef met de regel ‘Liever Te Dik In De Kist …dan weer een feestje gemist’. René bedacht er een melodie bij en de volgende morgen schreven de twee het nummer verder aan de rand van het zwembad. En dat ging heel snel. Alles wat slecht is moest er gewoon in!

Voor Stef Ekkel (Kampen, 9 augustus 1980) is ‘Liever Te Dik In De Kist …’ al zijn 23e notering. Zijn bekendste is ‘De Woonboot’ (#29 in 2006), maar zijn grootste ‘Waarheen, Waarvoor’ (#8 in 2011). Ekkel groeide op met Nederlandstalige muziek in ‘De Boterton’, het café van zijn ouders.
René Karst (Hoogeveen, 13 augustus 1966), komt uit een muzikale familie. Met zijn moeder, Jannie Karst-Dubbelboer, vormde hij dertig jaar lang het Duo Karst, dat 25 (!) albums uitbracht. Daarnaast schrijft en produceert hij voor anderen, waaronder zijn zus Erika, die al drie keer een hit scoorde. In 2012 stond René drie weken genoteerd met ‘Nog Steeds Niet Klaar Met Jou’ (#83). Hellup, zijn tweede album, bereikte het jaar daarvoor de 51e plaats.

Naast de studioversie van ‘Liever Te Dik In De Kist …’ is er nu ook een remix, gemaakt door DJ Maurice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten