dinsdag 28 februari 2017

Amerikaans model bezorgt Turkse dj een wereldhit

#89 Burak Yeter feat. Danelle Sandoval: Tuesday

Al bijna een half jaar dreunt ‘Tuesday’ van Burak Yeter feat. Danelle Sandoval door de speakers van je radio/telefoon. In juli 2016 verscheen de videoclip op YouTube, waarna het nummer langzaamaan diverse hitlijsten veroverde in Europa. Nu zijn wij aan de beurt, maar wie is verantwoordelijk voor dit, volgens sommigen, saaie nummer?

Allereerst de Turkse dj Burak Yeter, geboren op 5 mei 1982 in Trabzon. Op zijn vijfde leerde Yeter klassiek piano spelen. Drie jaar later volgde de gitaar en jaren later studeerde hij af in Sound Engineering. Op zijn 22e won hij de Burn & MTV Dance Heat dj-wedstrijd. Drie jaar later verscheen zijn album For Action Volume 1. Sinds 2009 opereert Yeter vanuit Amsterdam, waar hij een dj-school heeft.

Dan hebben we de 25-jarige  Danelle Sandoval, de zangeres van ‘Tuesday’. In 2014 plaatste dit model uit Los Angeles een coverversie van het nummer ‘Tuesday’ op haar YouTube-kanaal. Met die versie ging Yeter aan de haal.

Drake

Tuesday’ kent z’n oorsprong in het nummer ‘Club Goin’ Up On A Tuesday’ van Sheran Makonnen, ofwel de Amerikaanse hiphopper ILOVEMAKKONEN van de gelijknamige EP uit 2014. De Canadese rapper Drake maakte er een remix van, gaf het de titel ‘Tuesday’ en scoorde er een hit mee. De videoclip is meer dan 135 miljoen keer bekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten