dinsdag 28 februari 2017

‘Shape Of You’ , nu de grootste #1-hit voor Ed Sheeran

#1 Ed Sheeran: Shape of You
    *** zevende week op #1 ***

Het zat er natuurlijk in, dat ‘Shape Of You’ van Ed Sheeran ook deze week de Single Top 100 zou aanvoeren. Het nummer staat voor de zevende week op de eerste plaats en daarmee boekt Sheeran zijn grootste #1-hit. ‘Thinking Out Loud’ uit 2014/2015, hield het zes weken bovenaan vol.

Een achtste week zit er vast ook wel in voor Shape Of You’. Als er al sprake is van enige dreiging, dan is die nog ver weg, in aantallen streams zo’n 1 miljoen. Dan doelen we niet op ‘Je Gaat Zo Dik’ van Lil’ Kleine, want op weekbasis is het verschil nog zo’n 2 miljoen streams. Wil Kleine de komende week zijn derde #1-hit scoren, dan moet hij de komende week nog flink aan de bak! Of zou ‘Something Just Like This’ van the Chainsmokers & Coldplay aanstaande vrijdag voor een verrassing kunnen zorgen?

nieuw album? o ja?

Aanstaande vrijdag brengt Ed Sheeran zijn derde album uit, divide. Afgelopen vrijdag was hij te gast in RTL Late Night om daarover te praten. Maar in plaats van dat we meer over het album kwamen te weten, ging het over zijn carrière als uitvoerend artiest en componist. Ook leuk.
Zoals verwacht kreeg Sheeran die avond het nodige eremetaal uitgereikt: platina voor ‘Castle On The Hill’ en dubbelplatina voor ‘Shape Of You’. Daarnaast zong hij deze nummers en ‘How Would You Feel (Paean)’ (zie onder #28), nummers die we al kenden. Kortom, leuk zo’n avondje (1,4 miljoen kijkers), maar veel wijzer zijn we er niet van geworden. In april komt Sheeran naar de Ziggo Dome voor (voorlopig) twee concerten: op 3 en 4 april.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten