dinsdag 28 februari 2017

Ed Sheeran bewaart beste nummers voor zijn album

#28 Ed Sheeran: How Would You Feel (Paean)

‘Shape Of You’ (#1) en ‘Castle On The Hill’ (#2) kwamen zeven weken geleden hoog binnen. ‘How Would You Feel (Paean)’ moet het slechts met een 28e plaats doen. Wel is de Single Top 100 de enige hitparade waar het nummer een notering krijgt. Opvallend, want het nummer is ruim 400.000 gestreamd en via iTunes redelijk gedownload. Maar ja, de airplay hè die kreeg het nummer onvoldoende en dan tel je gewoon niet meer mee, behalve in de Single Top 100!

niet de beste nummers

‘How Would You Feel (Paean)’ is geen officiële single, maar een nummer dat Sheeran op vrijdag 17 februari, zijn 26e verjaardag, vrijgaf. Het nummer is de elfde track op zijn derde album ÷ (Divide), dat aanstaande vrijdag, 3 maart verschijnt. Volgens Sheeran staan de drie huidige hits niet model voor het album. “Daar staan veel betere nummers op. Deze drie hebben we uitgebracht omdat ze zo lekker klinken op de radio.”

vriendin

Tijdens zijn bezoek, afgelopen vrijdag aan RTL Late Night, vertelde Ed Sheeran hoe het nummer op zijn album is beland. Een tijdje geleden vroeg hij aan zijn huidige vriendin Cherry Seaborn, welk niet albumnummer zij het beste vind. Daarop kwam zij met ‘How Would You Feel (Paean)’. Ze stuurde het nummer, dat hij ooit voor haar had geschreven, naar hem op, waarna hij het alsnog opnam voor zijn album.

nummers voor/over vriendinnen

Het is niet de eerste keer dat Sheeran een nummer voor een vriendin schrijft. Zowel ‘Nina’ als ‘Photograph’ gingen over Nina Nesbitt. Ook Athina Andrelos, waarmee hij ruim een jaar een relatie had, vormde de inspiratie voor een nummer: ‘Thinking Out Loud’, zijn eerste #1-hit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten