dinsdag 28 februari 2017

Voice hits stellen te leur

Ruim een week geleden, op vrijdag 17 februari 2017, vond de finale plaats van de zevende editie van the Voice of Holland. Nadat Thijs Pot (team Guus Meeuwis) het veld had geruimd, ging de strijd verder tussen Vinchenzo Tahapary (team Ali B), Isabel Provoost (team Sanne Hans) en Pleun Bierbooms (team Waylon).
Ook Vinchenzo Tahapary viel af, waarna de finale ging tussen twee zangeressen, Pleun en Isabel, die gewonnen werd door Pleun. Met uitzondering van Ben Saunders (eerste seizoen), zijn alle andere edities gewonnen door vrouwen: Iris Kroes, Leona Philippo, Julia van der Toorn, O’G3NE en Maan.

#78 Pleun Bierbooms: What Hurts The Most

The Voice of Holland is niet de eerste talentenjacht die Pleun Boerbooms (Nuenen, in de bossen van Lieshout, 3 oktober 1998) wint. In 2012 schreef ze de titel ‘The Voice of Nuenen’ op haar naam en het jaar daarop won ze in Eindhoven de talentenjacht ‘You’ve Got It’. Daarna zette ze diverse covers op YouTube waaronder ‘Clown’ van Emelie Sandé.

droom

Een paar jaar geleden droomde Pleun dat ze The Voice of Holland won. En dat dromen geen bedrog zijn, bewijst Pleun dit jaar met het winnen van the Voice. Pleun ambieert een carrière als die van Adele, dus het was niet vreemd dat ze tijdens de blind auditions het nummer ‘Million Years Ago’ van Adele zong:.

invaller Waylon

Het was Waylon die zijn stoel het eerst draaide, waarna de andere coaches volgden. Pleun koos voor Waylon, die de plaats van Anouk voor een jaartje in zou nemen. Maar nu met het vertrek van Guus Meeuwis, kan Anouk zijn plek innemen en kan Waylon blijven. Naast een platencontract, kreeg Pleun een auto als cadeau. Een probleempje, ze heeft nog geen rijbewijs! Maandag kreeg ze haar eerste rijles, en die lessen worden betaald door Waylon.

weer een cover

In tegenstelling tot het vorige seizoen, toen Maan met het door Hardwell geschreven nummer ‘Perfect World’ won (#25 in 2016), is ‘What Hurts The Most’ van Pleun Bierbooms geen nieuw nummer. In 2003 nam de Amerikaanse countryzanger Mark Wills het nummer, geschreven door Steve Robson en Jeffrey Steele, op voor zijn album And The Crowd Goes Wild. Nog voordat hij het nummer op single wilde uitbrengen, werd hij bedankt door zijn platenmaatschappij.

In 2005 bracht S-Club zangeres Jo O'Meara haar versie van ‘What Hurts The Most’ uit en bereikte daarmee de dertiende plaats van de Britse hitparade. In datzelfde jaar nam ook het countrytrio Rascal Flatts het nummer op, dat dichter bij de eerste opname van Mark Wills ligt, en in de Amerikaanse hitparade de zesde plek bereikte. Drie jaar later, in 2008, scoorde de Duitse groep Cascada er een wereldhit mee, dat in ons land tot de 35e plaats kwam.


#87 Vinchenzo Tahapary

Niet ‘Nothing’ van Isabel Provoost, tweede bij the Voice of Holland, scoort een hit, maar Vinchenzo Tahapary, die derde eindigde. Hij scoort op #87 met zijn single ‘Steady Love’.

Net als Pleun Bierbooms, deed Vinchenzo Tahapary (Tiel, 23 september 1999) ook eerder mee aan talentenshows. In 2012 deed hij mee aan The Voice Kids en redde het tot the battles. Tijdens de blind auditions zong hij ‘Thinking Out Loud’ van Ed Sheeran, waarna alle coaches hun stoel draaiden en hij voor Ali B koos.

1 opmerking:

  1. Super aardig dat Waylon de rijlessen betaald. Ik weet mijn eerste rijles nog heel goed, het was zo leuk en spannend tegelijk.

    BeantwoordenVerwijderen