vrijdag 3 maart 2017

Hitlits: Vreemde Kostgangers pakken eerste plaats in Album Top 100

Vorige week zaterdag, aan het slot van hun eerste tournee, maakten de Vreemde Kostgangers bekend dat er volgend jaar een vervolg komt. En dus kunnen we George Kooymans, Hennie Vrienten en Boudewijn de Groot volgend jaar weer gezamenlijk op de podia zien.Wellicht dat de heren dan ook een vervolg hebben op hun eerste album Vreemde Kostgangers, dat deze week binnenkomt op de eerste plaats en alle albums ver achter zich laat.
Vier jaar geleden, op de 65e verjaardag van Cesar Zuiderwijk traden ze voor het eerst samen op en werd de basis gelegd voor dit samenwerkingsverband. In september 2016 begon hun eerste theatertournee, nadat ze na een lang schrijfproces de nummers klaar hadden voor het album Vreemde Kostgangers. De opnames vonden tijdens de tour plaats.

Voor alle drie is het album Vreemde Kostgangers niet hun eerste #1-notering. George Kooymans, drummer bij the Golden Earring, scoorde met zijn groep negen #1-albums. Doe Maar, waarvan Hennie Vrienten de zanger was, bereikte de eerte plaats vier keer. En zanger Boudewijn de Groot heeft twee #1-albums op zijn naam staan.

Op 29 december zend de NTR een documentaire uit over deze drie Nederlandse muzieklegendes, gevolgd door de registratie van het concert dat het drietal op 27 november in Carré gaf.

ALBUM TOP 5

1. (1)   George Kooymans Hennie Vrienten Boudewijn de Groot: Vreemde Kostgangers
2. (4)   Ed Sheeran: X (op bijna 30%)
3. (9)   the Weeknd: Starboy (vorige week gaf the Weeknd enige concerten in het land)
4. (2)   Rag ‘n Bone Man: Human
5. (7)   Kensington: Control

Nog maar drie weken geleden maakte Little Fictions van Elbow een val naar de elfde plaats. Toen schreven we dat zo’n zakker vanaf de eerste plaats niet meer voorgekomen sinds 10 april 2014, toen Daydreams In A Blackout van Di-rect nog dieper viel, naar de twaalfde plaats. Deze week maakt Tribute To Whitney van Romy Monteiro nog een grotere val, want het album zakt naar de zeventiende plaats. En dus moeten we weer verder terug in de tijd, in dit geval naar 2013, toen Hyde Park Live van the Rolling Stones naar de negentiende plaats zakte. Wordt vervolgd!

Over naar de andere eerste weeks noteringen:
#14 Future: Hindrxx
#25 Stormzy: Gang Signs A Prayer
#35 Thundercat: Drunk
#51 Ed Sheeran: X / +
#70 Thomas Dybdahl: The Great Plains
#77 Ed Sheeran: 5
#79 King Gizzard and the Lizard Wizard: Flying Microtonal Banana       
#88 Rhiannon Giddens: Freedom Highway

SINGLES

Er waren deze week twee acts die aasden op de eerste plaats van Ed Sheeran. Lil’ Kleine met ‘Je Gaat Zo Dik’ en the Chainsmokers & Coldplay met ‘Something Just Like This’. Je moet echter met zwaar geschut komen om Sheeran een toontje lager te laten zingen, want geen van de twee kwamen ook maar in zijn buurt!
Het dichtste bij komen the Chainsmokers & Coldplay die met Something Just Like This’ binnenkomen op de zesde plaats. Lil’ Kleine moet genoegen nemen met een achttiende plaats voor ‘Je Gaat Zo Dik’

Vandaag komt ÷ (Divide), het derde album van Sheeran uit, dus de kans is groot dat ‘Shape Of You’ ook volgende week nog op de eerste plaats staat of wellicht een ander nummer van het album. In de aanloop naar de release van zijn album doen zijn vorige singles het nog steeds goed, waarover meer in de nieuwe Megaman. Vanochtend heeft 3FM dj Michiel Veenstra het hele album gedraaid met commentaar van de maker zelf. Gemist? Beluister hier alsnog.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Ed Sheeran: Shape Of You (achtste week op #1)
2. (2)   Ronnie Flex feat. Frenna: Energie (op bijna 50%)
3. (4)   Jairzinho feat. Sevn Alias, BKO & Boef: Tempo
4. (6)   Kygo & Selena Gomez: It Ain’t Me
5. (3)   Martin Garrix & Dua Lipa: Scared To Be Lonely

Gaan we direct over op de eerste weeks noteringen:
#6 the Chainsmokers & Coldplay: Something Just Like This
#18 Lil’ Kleine: Je Gaat Zo Dik
#51 ZEDD & Alessia Cara: Stay
#53 Calvin Harris feat. Frank Ocean & Migos: Slide
#74 MHD: Adro Trap, Part 8 (Never)
#93 John Mayer: Still Feel Like Your Man
#95 Architrackz feat. Chivv: Flex Op Me Ex
#99 Snollebollekes: Springen Nondeju

Tot zover deze Hitflits. Dit weekend melden we ons weer met de achtergronden achter de nieuwe albums en een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten