zondag 19 februari 2017

Ed Sheeran evenaart zichzelf

#1 Ed Sheeran: Shape of You
    *** zesde week op #1 ***

Voor de zesde week voert ‘Shape Of You’ van Ed Sheeran de Single Top 100 aan. Daarmee evenaart de 26-jarige Sheeran zijn eerste #1-hit ‘Thinking Out Loud’ uit 2014/2015, dat ook zes weken de Single Top 100 aanvoerde. Inmiddels is er ook een akoestische versie van Shape Of You’ verschenen, dus het nummer zal nog wel even #1 blijven.

Voice of Holland niet meer van betekenis

De kans dat ‘What Hurts The Most’ van Pleun Bierbooms, winnares vorige week vrijdag van de zevende editie van the Voice of Holland, de eerste plaats van Sheeran overneemt, is … nihil. Het nummer wordt redelijk gedownload (voor een winnaar), maar qua streams doet ‘Steady To Love’ van Vinchenzo Tahapary (die derde werd), het momenteel (zondagmiddag), stukken beter.
‘Nothing’ van Isabel Provoost, tweede vrijdag tijdens de talentenjacht, wordt ook gedownload, maar (nog) niet gestreamd. Samengevat: qua hits is the Voice of Holland niet meer van belang. Volgende week meer daarover.

Ed Sheeran naar Nederland

Nog even terug naar Ed Sheeran. Afgelopen vrijdag, op zijn 26e verjaardag, heeft hij een nieuwe track vrij gegeven van zijn derde album divide dat op 3 maart uitkomt. Dat nummer, ‘How Would You Feel (Paean)’, is geen officiële single, maar is wel beschikbaar als download en stream. Wellicht volgende week in dit Mega-theater. Aanstaande vrijdag, 24 februari, is Sheeran te gast in RTL Late Night om te praten over zijn nieuwe album. Wellicht dat hij het nummer dan ook zal zingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten