zondag 19 februari 2017

Petit Biscuit brengt evenwicht in het leven van Mehdi Benjelloun

#86 Petit Biscuit: Sunset Lover

Het duurt soms even eer een nummer doorkomt in de hitparades. ‘Sunset Lover’ van Petit Biscuit stamt uit 2015, scoorde in de nazomer van 2016 bescheiden in Frankrijk, waar het pas in januari van dit jaar de hoogste plaats bereikte: #25. Ook andere landen in Europa volgen schoorvoetend, en dat slaat ook over naar onze Single Top 100, waar het nummer binnenkomt op de 86e plaats.
Petit Biscuit, het zal je niet verwonderen, komt uit Frankrijk. Het is de artiestennaam van de 17-jarige Mehdi Benjelloun, geboren op 10 november 1999 in de plaats Rouen. Benjelloun speelt cello, gitaar en piano. Via Bonobo en Flume belandde hij in de elektronische muziek. Maar ook the XX rekent Benjelloun tot zijn voorbeelden.

dagboek

Petit Biscuit is niet alleen de naam van een project, waar Mehdi Benjelloun lang over heeft nagedacht. Het is een deel van zijn leven, een soort van dagboek waardoor hij zijn ervaringen, reizen etc. in evenwicht kan brengen. Benjelloun koos de artiestennaam Petit Biscuit omdat hij op zoek was naar een grappige naam, in het Frans en die zijn identiteit kon verhullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten