vrijdag 24 februari 2017

Hitlits: eerbetoon van Romy Monteiro aan Whitney Houston pakt eerste plaats

Het was een spannende week voor musicalster Romy Monteiro. Zou ze na de musical Award voor ‘aanstormend talent’ (begin 2016), deze week ook de eerste plaats pakken in de Album Top 100?

Nadat haar Tribute To Whitney album vorige week binnenkwam op de derde plaats, steeg het begin deze week naar de eerste plaats. Maar een #1-notering is het pas, als het album (ook) op vrijdag, de dag dat de definitieve albumlijst wordt opgemaakt, op de eerste plaats staaat. Dankzij signeersessies die Monteiro deze week gaf na haar optredens als Rachel Marron in de musical ‘The Bodyguard’ in het Beatrix Theater in Utrecht, blijft ze Human van Rag ‘n Bone Man ruim voor. 
Tribute To Whitney is een eerbetoon aan zangeres Whitney Houston, die vijf jaar geleden is overleden. Tijdens haar leven stond de Amerikaanse zangeres zes keer op de eerste plaats met twee eigen albums en tien weken met de soundtrack van The Bodyguard.

covers

Het is reeds de veertiende keer dat een album met covers de eerste plaats haalt. De voorlaatste keer is nog geen twee maanden geleden: Blue & Lonesome, het album met bluescovers van the Rolling Stones. Als we het even betrekken op Nederlandse acts, dan komen we op zes: Trijntje Oosterhuis (liedjes van Burt Bacharach), Ancora (zeemansliedjes), Jan Smit (zijn eigen nummers), Amira Wilhagen (klassieken), Guus Meeuwis (Nederpop hits) en Romy Monteiro (Whitney Houston). Zoals je ziet is Romy de eerste met een album dat geheel gewijd is aan één artiest: Whitney Houston.

ALBUM TOP 5

1. (3)   Romy Monteiro: Tribute To Whitney
2. (1)   Rag ‘n Bone Man: Human (op ruim 12%)
3. (4)   Adele: 25
4. (5)   Ed Sheeran: X
5. (6)   Frenna: Geen Oog Dichtgedaan

Resteert de eerste weeks noteringen:
#6 Moss: Strike
#8 Ryan Adams: Prisoner, #1 in de Vinyl 33
#11 Future: Future
#13 the Golden Earring: Complete Studio Recordings
#18 Amy MacDonlad: Under Stars
#30 Do: Momentum
#41 Frank van Etten: Mijn Zigeunerhart

SINGLES

Vanavond, vrijdag 24 februari, schuift Ed Sheeran aan bij Humberto Tan in RTL Late Night. Sheeran komt praten over zijn derde album divide dat volgende week vrijdag, 3 maart, uitkomt. Natuurlijk zal hij daarvan nummers spelen, waaronder Shape Of You’, dat deze week voor de zevende keer de Single Top 100 aanvoert. Het nummer is nu zijn grootste hit, ‘Thinking Out Loud’ uit 2014/2015 stomd zes weken op de eerste plaats. Shape Of You’ is meer dan 15 miljoen keer gestreamd, dus een platinaplaat zit er vanavond zeker in.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Ed Sheeran: Shape Of You (zevende week op #1)
2. (2)   Ronnie Flex feat. Frenna: Energie (op ruim 37%)
3. (3)   Martin Garrix & Dua Lipa: Scared To Be Lonely
4. (10) Jairzinho feat. Sevn Alias, BKO & Boef: Tempo
5. (4)   the Chainsmokers: Paris

In één klap scoort Selena Gomez haar grootste hit. ‘It Ain’t Me’ van haar en de Noorse dj/producer Kygo, knalt binnen op de zesde plaats. Tot nu toe kwam de Amerikaanse actrice/zangeres niet hoger dan een veertiende plek. Dat was een jaar geleden met ‘We Don’t Talk Anymore’ met Charlie Puth. Voor Kygo is ‘It Ain’t Me’ zijn vierde top 10-notering.

Alvorens we overgaan naar de andere nieuwe noteringen, kijken we eerst nog even naar de verrichtingen van the Voice deelnemers. Een week geleden was de finale van de zevende editie, die gewonnen werd door Pleun Bierbooms. Haar single (een cover van Mark Wills uit 2003 en tot hit gezongen door Cascada in 2007), komt binnen op de 78e plaats
Vinchenzo Tahapary, die derde eindigde, scoort op #87 met ‘Steady Love’. ‘Nothing’ van runner-up Isabel Provoost is (nog) nergens gesignaleerd. Meer over the Voice-hits in de nieuwe Megaman.

Gaan we over naar de andere eerste weeks noteringen:
#28 Ed Sheeran: How Would You Feel (Paean)
#51 Imagine Dragons: Believer
#52 Armoowasright & Kwaaivines feat. Mokadrumz: Louis Vuitton
#76 Klubbb3: Het Leven Danst Sirtaki
#77 Maroon 5 feat. Future: Cold
#82 Bruno Mars: That’s What I Like
#89 Burak Yeter feat. Danelle Sandoval: Tuesday
#90 A.R.I.Z.O.N.A.: Oceans Away
#91 Tur-G feat. Andy VDM: Beyoncé
#93 Stanaj: Romantic (NOTD remix)
#94 Mr. Probz: Till You’re Loved

Later dit carnavalweekend zetten we een en ander weer voor je op een rijtje in een nieuwe Megaman. Alaaf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten