zondag 19 februari 2017

Katy Perry laat kritische noot horen

#24 Katy Perry feat. Skip Marley: Chained To The Rhythm

Als we ‘Rise’ (#95 in 2016) niet meerekenen, het nummer was speciaal voor de Olympische Zomerspelen, dan is ‘Chained To The Rhythm’ het eerste nieuwe werk van Katy Perry in meer dan drie jaar. Haar laatste gewone hit was ‘This Is How We Do’ (#20 in 2014), afkomstig van haar album Prism (#13 in 2013).
‘Chained To The Rhythm’  maakte Perry met Skip Marley, kleinzoon van wijlen Bob Marley. Skip is de zoon van Cedella Marley, de oudste dochter van Bob. Na opa Bob (diverse hits), oma Rita (‘One Draw’, #5 in 1982) en oom Ziggy (diverse hits), is Skip de derde die in de generatie Marley muzikaal succes heeft.

Skip Marley, geboren op 4 juni 1996 in Kingston, Jamaica, groeide op in Florida. Hij leerde zichzelf piano, drums, gitaar en bas spelen. In 2015 bracht Skip hij zijn eerste single uit, ‘Cry To Me’. Sinds 2017 staat hij onder contract bij Island Records.

Behalve Skip, zingt ook de Australische zangeres Sia mee op ‘Chained To The Rhythm’. Zij krijgt daar geen credit voor, omdat ze alle credits wilde toe laten komen aan de zangeres van het nummer, Katy Perry dus.

kritische noot

In de videoclip bij ‘Chained To The Rhythm’ is geen van de uitvoerende artiesten te zien. Wat we zien is een hamster (Mr. Parson) die uit mensenhanden eten krijgt voorgeschoteld. Alles is in miniatuur, dus op het niveau van de hamster zelf. Volgens velen zit er in deze video een boodschap.
De hamster zou staan voor de maatschappij, de handen die de gerechten bereiden, voor de mensen en bedrijven die de touwtjes in handen hebben. De titel ‘Chained To The Rhythm’ is daar dan ook een verwijzing naar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten