maandag 1 mei 2017

al 5 jaar gaan de duimpjes omhoog voor de Koningsspelen

#83 Kinderen voor Kinderen: Okido

Na ‘Bewegen Is Gezond’ (#5 in 2013), ‘Doe De Kanga’ (#27 in 2014), ‘Energie!’ (#52 in 2015) en ‘Hupsakee’ (#50 in 2016), is ‘Okido’ de vijfde achtereenvolgende hit geschreven voor de Koningsspelen.

Sinds 2013, het jaar dat Willem Alexander koning werd, worden ieder jaar, op de vrijdag voorafgaand aan zijn verjaardag (27 april), de Koningsspelen gehouden. Zo ook op vrijdag 21 april. Die dag startte op basisschool ‘De Vijfmaster’ in Veghel in aanwezigheid van koning Willem Alexander en koningin Máxima met het Koningsontbijt (verzorgd door Jumbo Supermarkten)  gevolgd door de Koningsspelen. De Kinderen voor Kinderen verzorgen de warming-up met ‘Okido’. De afgelopen tijd hebben alle basisscholen in het land het bijbehorende dansje geoefend. Belangrijkste van deze dans was duimpjes omhoog, nu voor het vijfde jaar!
De clip van ‘Okido’ is opgenomen op Paleis Soestdijk, dat jaren de residentie was van koningin Juliana en prins Bernard. ‘Okido’ is geschreven door Lucia Marthas en Tjeerd  Oosterhuis. Solisten dit jaar zijn  Miencke, Ayana, Dewi, Sem en Luuk. In september laten de kinderen weer van zich horen, als deel 38 in de Kinderen voor Kinderen serie, verschijnt.

actielied

Voor de ZAPP Your Planet-dag op 13 mei in Hilversum, georganiseerd door WNF-Rangerclub en NPO Zapp, heeft het kinderkoor het nummer ‘Haai-alarm!’ opgenomen. Dit jaar is deze actiedag gericht op het stoppen van het vangen van haaien. De gehele dag wordt live uitgezonden op NPO3.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten