maandag 1 mei 2017

Kehlani wilde danseres worden

#75 G-Eazy & Kehlani: Good Life

Twee weken geleden brak de film ‘Fast & the Furious 8’ alle records. In het eerste weekend hadden niet minder dan 4 miljoen (in Nederland 325.000) mensen de film gezien.

Op de soundtrack staat naast bekende en minder bekende rappers, ook ‘Good Life’ van G-Eazy & Kehlani, dat deze week binnenkomt op de 75e plaats. Rapper G-Eazy kennen we onder ander van ‘Me, Myself & I’ met Bebe Rexha (#11 in 2016). Kehlani scoorde nog geen hits, maar in februari haalde haar album SweetSexySavage, wel de 28e plaats bij ons en in de Amerikaanse albumlijst de derde plaats. ‘Good Life’ van G-Eazy is dan ook de eerste hit voor Kehlani, mede geschreven door Vanessa Carlton, die wij nog kennen van onder andere ‘A Thousand Miles’ (#12 in 2002).
Kehlani Ashley Parrish zoals ze volledig heet, is afgelopen maandag, 24 april, 22 jaar geworden. Ze groeide op in Oakland, Californië tussen diverse etnische groepen, waaronder Spanjaarden en Filipijnen. Aanvankelijk wilde ze danseres worden, maar vanwege een knieblessure liep het anders af en richtte zich op zingen.

Op haar veertiende sloot ze zich aan bij de coverband PopLyfe. In 2011 redde de groep het tot de vierde plaats in de talentenjacht ‘America’s Got Talent’. Daarna verliet Kehlani de groep. Het zou echter nog tot 2014 duren eer ze in een studio haar eerste mixtape Coud 19 opnam. Begin dit jaar verscheen SweetSexySavage, en de rest is geschiedenis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten