maandag 1 mei 2017

Justin Bieber helpt Luis Fonsi en Daddy Yankee aan #1-hit

#1 Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber: Depacito
     *** eerste week op #1 ***

Na twee weken is Ed Sheeran opnieuw de eerste plaats kwijt. Zijn ‘Shape Of You’ zakt in de zestiende week naar de derde plaats. En het ziet er niet naar uit dat het nummer weer terug zal stijgen naar de eerste plaats. ‘Alleen’ van Lil’ Kleine is een stukje sterker (op #2), maar de echter winnaar is het nummer ‘Despacito’, dat van de zevende naar de eerste plaats stijgt.

‘Despacito’ had daar dertien weken voor nodig. Elf met Luis Fonsi en Daddy Yankee en twee met datzelfde duo, maar verterkt met Justin Bieber. Zonder Bieber kwam het nummer niet  hoger kwam dan de 23e plaats. Sinds de remix met Justin Bieber die vorige week verscheen, stoof het nummer de top 10 in en deze week stijgt het door naar de eerste plaats. ‘Despacito’ betekent langzaamaan. Hoezo, het nummer gaat als een raket!
Dankzij Justin Bieber scoren Luis Fonsi en Daddy Yankee hun eerste #1-hit. Voor Bieber is het al zijn zesde. Zijn andere vijf waren: ‘What Do You Mean? (8x),  ‘Sorry’ (2x), ‘Love Yourself’ (9x), ‘Cold Water’ met Major Lazer & MØ (7x) en ‘Let Me Love You’ met DJ Snake (7x).

Het is zeker niet de eerste keer dat van een nummer meerdere versies op #1 staan. We zetten een aantal op een rijtje:
2011: Lucenzo feat. Big Ali: Vem Dançar Kuduro / Lucenzo feat. Don Omar: Danza Kuduro
2009: Damaru: Mi Rowsu (Tuintje In Mijn Hart) (#7), de nieuwe versie van Damaru met Jan Smit steeg de week daarop naar #1
2008: Wolter Kroes: Viva Hollandia /EK-versie
1988: Clime Fisher: Rise To The Occasion (ballad en de hiphopversie)
1982: Nicole: Ein bisschen Frieden/Een Beetje Vrede

Door dat ‘Vem Dançar Kuduro’ en ‘Danza Kuduro’ bij elkaar werden genomen, ontstond een bijzondere situatie: zowel het origineel als de cover stonden gelijktijdig op de eerste plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten