vrijdag 5 mei 2017

Hitflits: Negende album van muziekproject Ayreon pakt eerste plaats

In 2008 zat hij er dicht bij, maar werd het album 01011001 van de eerste plaats gehouden door Back To Black van Amy Winehouse. Negen jaar later lukt het Arjen Anthony Lucassen wel, want The Source, van zijn project Ayreon, pakt de eerste plaats in de Album Top 100.

Ieder album van Ayreon is een concept album. The Source is echter geen vervolg op de acht voorgaande studioalbums, maar de prequel (voorloper) daarvan. Op The Source doen niet minder dan elf gastzangers en zangeressen mee, daaronder niet de minsten. Wat te denken van James LaBrie (Dream Theater), Simone Simons (Epica) en Floor Jansen (Nightwish).  Lucassen heeft nog wel een wensenlijstje, waar onder meer David Gilmour (Pink Floyd), Paul McCartney en Robert Plant (Led Zeppelin) op staan.
In september geeft Lucassen drie concerten in 013 in Tilburg met tien gastmuzikanten en zestien zangers. Tijdens de shows worden opnames gemaakt voor een DVD.

ALBUM TOP 5

1. EW  Ayreon: The Source
2. EW  Josylvio: 2 Gezichten (op bijna 9%)
3. (1)   Ed Sheeran: ÷ (Divide)
4. (2)   Boef: Slaaptekort
5. EW  Spinvis: Trein Vuur Dageraad

Niet minder dan negen albums gaan deze week op herhaling. Daaronder We Got This van O’G3NE. Na een totaal aantal weken van 26 stuks, verdween het album vier weken geleden uit de albumlijst. Kort daarna verscheen de special edition, dat er mede voor zorgt dat We Got This op herhaling gaat op de 25e  plaats. De andere reden is natuurlijk de deelname van de drie zussen volgende week donderdag aan het Eurovisie Songfestival, waar ze ons land vertegenwoordigen met het nummer ‘Lights And Shadows’.

Gaan we over naar de andere eerste weeks noteringen van deze week
#6 Gorillaz: Humanz
#36 Mark Lanegan Band: Gargoyle
#44 Soundtrack: Marvel’s Guardians of the Galaxy – Awesome Mix Vol. 2
#63 Ella Fitzgerald: ‘s Wonderful – Live In Amsterdam 1957 & 1960
#67 Willie Nelson: God’s Problem Child
#70 Feist: Pleasure
#74 Wale: Shine
#86 Paul Sinha: Niet Zomaar

SINGLES

Terwijl Jusutin Bieber vanavond in de Britse hitparade met ‘I’m The One’ de eerste plaats pakt, doet hij dat in ons land met ‘Despacito’. Het nummer, samen met Luis Fonsi en Daddy Yankee, vergroot de afstand tot ‘Alleen’ van Lil’ Kleine met ruim 20%. De kans dat Kleine nog #1 komt, wordt dan ook met de week kleiner. Voor Bieber is het deze week dubbel feest, want naast de #1-notering met ‘Despacito’, scoort hij samen met DJ Khaled, Quavo, Chance the Rapper & Lil’ Wayne, de hoogste eerste weeks met ‘I’m The One’, dat binnenkomt op de zevende plaats.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Luis Fonsi feat. Daddy Yankee & Justin Bieber: Despacito (tweede week op #1)
2. (2)   Lil’ Kleine: Alleen (op bijna 35%)
3. (3)   Ed Sheeran: Shape Of You
4. (4)   Boef: Habiba
5. (5)   Jason Derulo feat. Nicki Minaj & Ty Dolla $ign: Swalla

Afgelopen maandag stond Shawn Mendes in een uitverkochte Ziggo Dome. Het waren voornamelijk meisjes in de puberleeftijd die het concert bezochten en alle liedjes meezongen. Blijkbaar hadden ze zijn nummer ‘There’s Nothing Holdin’ Me Back’ al hun telefoon, want na een eerste weeks notering vorige week op #22, stijgt het nummer slechts naar de 14e plaats. Na het concert hadden we zeker een top 10-notering verwacht, maar wat niet is kan nog komen natuurlijk. Wel gaat zijn ‘Mercy’ (#6 in 2016), op herhaling op #95.

Josylvio vs Kendrick Lamar

Was het twee weken geleden nog Kendrick Lamar die met twaalf tracks van zijn album Damn. genoteerd stond. Deze week doet de Nederlandse hiphopper Josylvio bijna hetzelfde. Zijn album 2 Gezichten komt binnen op de tweede plaats, Elf tracks van het album krijgen een noering en dat zijn de volgende:
#30 Abu Dhabi, met Kevin, Vic9 & Sevn Alias
#34 (53) Westside feat. 3Robi & Killer Kamal
#37 Kleine Jongen
#50 Betaal Mij, met Boef
#53 Double Up, met Hef & Kevin
#54 Mama
#56 Steeds Iets Meer
#60 Onderweg
#66 Meters
#76 Lil Bish
#93 Intro 2 Gezichten
De andere drie tracks, No Long Things, met Hansie, Jermaine Nifer & Eves Laurent,  ‘F.A.S.T.’ en ‘Outro 2 Gezichten’ staan in de Bubbling Under, de wachtkamer van de Single Top 100 op #105, #129 en #149.

Daarnaast doet Josylvio mee op ‘Doorgaan’ van Jairzinho feat. Kevin, Biko & Vic9, deze week op #84, gezakt van #82.

Ondanks de ‘overval’ van Josylvio, lukt het toch nog zes andere nummers om door te dringen tot de Single Top 100. Dat zijn de volgende:
#7 DJ Khaled feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper & Lil Wayne: I’m The One
#57 Kygo & Ellie Goulding: First Time
#63 Architrackz, Louivos & Mula B: Gespend
#83 Charlie Puth: Attention
#86 Kraantje Pappie: Pompen
#98 Lady Gaga: The Cure

Geniet nog van deze dag van de vrijheid. Later dit weekend volgen de albumflitsen en een nieuwe Megaman. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten