maandag 19 februari 2018

André van Duin loopt carnavalshit mis

#84 Gebroeders Rossig: Hallo Allemaal (De Luizenmoeder)

“In mijn stoutste dromen had ik dit niet verwacht. Ik had een nachtmerrie van tevoren dat niemand keek. Daarin rende ik de straat op en riep ik: jullie moeten wel kijken!” Aldus actrice Ilse Warringa uit Dalfsen die de rol van juf Ank speelt in de comedyserie ‘De Luizenmoeder’.

Over die kijkers hoeft ze zich geen zorgen te maken, want met meer dan drie miljoen kijkers is ‘De Luizenmoeder’ al weken dé kijkhit van de zondagavond. Vooral omdat het niet raar is, maar bijzonder. De serie is een idee van Warringa en regisseur Albert de Weerd. Het scenario schreef Warringa met Diederik Ebbinge (tot 2008 Vliegende Panter) en Eva Castillo-Aben  (scriptschrijver). Ook deed Warringa de casting van de serie.
In de serie zingt Juf Ank bij het binnenkomen van de kinderen het liedje ‘Hallo Allemaal, wat leuk dat je er bent’. Al snel bleek dit een hit op de diverse (sociale) media te zijn. In de uitzending van De Wereld Draait Door van vrijdag 26 januari, zong André van Duin het liedje en deed een polonaise door de studio. Desgevraagd liet van Duin weten het niet zelf uit te uitbrengen.

André van Duin loopt carnavalshit mis

Dat was niet voor dodemansoren bestemd. Nog tijdens de uitzending belden de Gebroeders Rossig uit Wijchen hun platenmaatschappij op. Tegen elf uur stonden ze in de studio van Kees Tel in Helmond, die de muziek verzorgde. En tegen 2 uur stond het nummer er op en enige tijd later was het al te horen in de nachtuitzending van 3FM Rob Janssen.

Donnie (Paul Jeurissen), Tonnie (Pieter Hendriks), Sjonnie (Heino Kuppen) en Ronnie (Erik Jansen) vormen sinds 2009 de Gebroeders Rossig. De eerste optredens hadden ze tijdens schlagerfestivals in Wijchen en Groesbeek. ‘Hallo Allemaal’ is dan ook niet hun eerste single. Dat was in 2009 ‘Morgen Zien We Dan Wel Weer’. De jaren daarna wonnen ze diverse prijzen in het feestcircuit.
Afgelopen woensdag, 14 februari, de slotdag van het carnaval, kregen de Gebroeders Rossig een award voor één miljoen downloads, streams/en views van ‘Hallo Allemaal’.

plagiaat?

Hallo, hallo, hier zijn jullie dan
Jullie zijn de jongens en dat zie je zo
Hallo hallo hallo
Dag leuke jongens
Wat fijn dat jullie er zijn

Dit liedje zingt Juf Marijk uit Maastricht al jaren met haar kinderen in de klas. Basis is het liedje 'Hallo’ dat Marijk Greweldinger in 1988 schreef ter gelegenheid van de geboorte van haar dochter. Juf Marijk heeft op veel scholen lesgegeven, ook in Rupfen. Zo’n acht jaar geleden heeft een man een filmpje gemaakt van het liedje. Mogelijk heeft het liedje als inspiratie gediend voor ‘Hallo Allemaal’ uit ‘De Luizenmoeder’. Of dat zo is, zou juf Marijk graag willen weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten