maandag 19 februari 2018

Rudimental helpt Dan Caplen aan hit

#39 Rudimental feat. Jess Glynne, Macklemore & Dan Caplen: These Days

Rudimental, vier Britten die samen produceren, schrijven en mixen hadden samen met de Britse r&b zanger Dan Caplen een nummer geschreven in de stijl van Rudimental. Alleen ze misten nog iets. Daarop benaderden ze de Britse zangeres Jess Glynne en de Amerikaanse zanger Macklemore, die er wel oren naar hadden. Nadat ieder zijn deel had opgenomen, werd er één nummer van gesmeed: ‘These Days’.

‘These Days’ is het hitparadedebuut van Dan Caplen. Daniel Caplen, zoals hij volledig heet, heeft Caribbean roots, zijn moeder komt van Saint Vincent, zijn vader is een Brit. Caplen begon al vroeg met het spelen van piano en cello. Aan de universiteit van Portland, Oregon, heeft hij zich verder muzikaal geschoold.

Hoewel hij opgroeide met jazz, gospel en de muziek van de Nigeriaanse zangeres Sade, was het zijn oudere broer die hem met andere muziek in aanraking bracht, mixtapes van DJ Clue en DJ Envy. Maar om was Caplen toen hij John Legend hoorde. Twee jaar geleden bracht Caplen het nummer ‘Longing For You’ uit, afkomstig van zijn EP Badman. Hij tourde met Anne-Marie en Rag ‘n’ Bone Man.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten