maandag 19 februari 2018

PartyFrieX scoort toch nog dankzij carnaval

#67 PartyfrieX feat. Schorre Chef: Ik Moet Zuipen!

Wij hadden er nog nooit van gehoord, maar PartyfrieX bestaat al sinds 2013. In dat jaar kwamen Tom Wilborts & Bart Coppens op het idee om samen een carnavalsnummer uit te brengen. Wiborts, eigenaar van cafĂ© Den Bels in Casteren zong regelmatig achter de bar. Coppens uit het Brabantse Budel, was ook regelmatig actief als zanger. In juli 2013 namen ze in de Goldfinger studio’s in Best met Waylon van der Heijden (DJ Goldfinger) het nummer ‘Allemaal Voor Jou’ op.

Voor ‘Ik Moet Zuipen!’ ging PartyfrieX een samenwerking aan met Schorre Chef uit Westhoven. Hij nam het nummer, muzikaal een cover van het nummer ‘Barbados’ van Typically Tropical (#11 in 1975), al begin 2017 op, want ook toen was het carnaval. Op het jaarlijkse Lampegats Liedjesfist (Lampegat is de naam voor Eindhoven tijdens carnaval), won hij er de publieksprijs mee. Dit jaar probeerde hij het samen met MC Vals met het nummer ‘Pakske Polonaise’.

Partyfriex maakte een andere tekst op ‘Ik Moet Zuipen!’ en bracht het nummer in de zomer al uit. ‘Dankzij’ het carnaval is deze versie nu opnieuw onder de aandacht en scoort op #67.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten