zondag 18 februari 2018

Soundtrack Black Panther levert al drie hits op

#83 Kendrick Lamar: Black Panther / #85 Schoolboy Q, 2 Chainz & Saudi: X

Naast ‘Pray for Me’ van the Weeknd & Kendrick Lamar, deze week gestegen naar #22, levert de soundtrack van Black Panther nog twee hits op. De eerste is het titelnummer door Lamar zelf. De tweede ‘X’ door Schoolboy Q, 2 Chainz & Saudi. Hoewel hij officieel geen credit krijgt op ‘X’, is Kendrick Lamar daar wel op te horen. 2 Chainz is een oude bekende, de andere twee maken deze week hun debuut.

Achter Schoolboy Q zit Quincy Matthew Hanley, geboren op een militaire basis in Wiesbaden, Hesse, (toen nog West Duitsland) op 26 oktober 1986. Nog voor zijn geboorte scheidden zijn ouders, waarna zijn moeder hem een achternaam gaf die afwijkt van de namen van zijn ouders. Met zijn moeder verbleef Hanley enige jaren in Texas, waarna ze naar Los Angeles in California verhuisden. Op zijn zestiende schreef hij zijn eerste nummer. In 2016 verscheen zijn vierde album Blank Face LP (#35), waaraan ook Kendrick Lamar meewerkte.

Saudi (23) is een rapper uit Soweto, Zuid-Afrika. Geboren als Anele Mbisha in Senaone, één van de townships van Soweto. De platencollectie van zijn familie, van Brenda Fassie, Michael Jackson tot Nina Simone, inspireerde hem tot het maken van muziek. Op zijn dertiende nam Saudi met zijn keyboard zijn eerste nummer op. In 2016 verscheen zijn eerste single ‘There She Go’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten