maandag 17 september 2007

Daughtry lacht Idols-winnaar uit

Daughtry: It’s not over (53)

Chris Daughtry (26 december 1979) is zo’n beetje de Roger van Amerika en zijn band Daughtry is de Amerikaanse Intwine. Chris deed vorig jaar als stoere jongen mee aan American Idols en eindigde als vierde; in mei vorig jaar lag hij uit de finaleronde. Niks erg, de aanbiedingen vlogen hem de volgende dag al om de oren. Zo kreeg hij het aanbod om zanger te worden van de band Fuel, maar dat sloeg hij af, omdat hij een eigen groep wilde beginnen. Die vernoemde hij naar zijn achternaam en eind vorig jaar kwam het titelloze debuutalbum uit. En wat denk je? Meer dan drie miljoen verkochte exemplaren! Daughtry verkocht beter dan de winnaar van Idols 2006, Taylor Hicks.

Niet dat Daughtry een ‘echte’ band is trouwens; Chris’ platenmaatschappij koos de groepsleden voor hem uit. Dat werden de gitaristen Josh Steely en Jeremy Brady, bassist Josh Paul en drummer Joey Barnes. Brady is inmiddels al niet meer van de partij; hij vertrok in januari van dit jaar en werd vervangen door Brian Craddock.

‘It’s not over’ was ook in de VS de debuutsingle van de band; het bereikte de vierde plek in de Billboard Hot 100. Maar aan de andere kant van de oceaan zijn ze al veel verder: de tweede single, ‘Home’, staat daar momenteel op 26, de derde single, ‘What I want’, heeft op 6 gestaan in de Rock charts, de vierde single, ‘Over you’, is in juli uitgekomen en de vijfde single, ‘Crashed’, verscheen op 10 september.

Daarvóór had Chris Daughtry ook al een solohit te pakken: in juni vorig jaar kwam hij, als verse ex-Idol, tot nr.43 met de Bon jovi-cover ‘Wanted dead or alive’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten