maandag 17 september 2007

Elvis wacht halve eeuw op hit

Elvis Presley: Party (46)

Nee, van Elvis zijn we nog lang niet af… Presley scoort zijn zesde hit dit jaar met ‘Party’. Dat nummer is al exact een halve eeuw oud; het werd voor het eerst uitgebracht in oktober 1957.

Ook de Elvis-hit van vorige week staat er nog in, ‘Teddybear’; die staat op 96 deze week. De 46e plaats voor ‘Party’ betekent voorlopig de een-na-grootste Elvishit van het jaar; alleen ‘Suspicious minds’ kwam, drie weken geleden, nóg hoger, met een 41e plek.

De serie Elvis-hits zorgt voor een opmerkelijk record: nog nooit duurde het zó lang voordat een opname uiteindelijk een hit wist te worden in Nederland. ‘Party’ wordt dus exact een halve eeuw na opname pas voor het eerst een hit bij ons. Maar da’s nog geen record: ‘Blue suede shoes’ is door Elvis begin 1956 opgenomen en werd pas drie weken voor het eerst een hit: ruim 57½ jaar dus tussen opname en hitnotering. De oudste opname die ooit een hit is geworden, is overigens níet van Elvis, dat is ‘Moonlight serenade’ van Glenn Miller: opgenomen in 1939 en een hit in 1954, dat is twee jaar na het prille begin van de hitlijsten in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten