maandag 17 september 2007

Stevie Ann rondt tweede album af

Stevie Ann: Get away (94)

Twee jaar geleden, op 11 juni 2005, kwam ‘Away from here’, de debuutsingle van Stevie Ann, binnen op nr.99. Vervolgens bleef het nummer drie weken uit de Single Top 100, om op 9 juli op herhaling te gaan op 96. Geen grote prestatie, maar haar naam was geïntroduceerd.

Stevie Ann (geboren als Stéphanie Struijk in Roggel op 24 juni 1986) is al op jonge leeftijd bezig met muziek.
Na piano leert ze ook gitaar spelen, waarna ze begint met het schrijven van liedjes. Na de middelbare school begint ze aan de Rockacademie in Tilburg, die Jacqueline Govaert van Krezip ook heeft gevolgd. Alleen kiest Stevie na één jaar al voor de praktijk.

In 2005 wint ze een Essent award voor veelbelovend jong talent en begin 2006 krijgt ze een Zilveren Harp voor haar debuutalbum ‘Away from here’. ‘The poetry man’, haar tweede single, bereikt eind januari 2006 de éénentwintigste plaats, en ook ‘One year of love’, een cover van een Queen-nummer, wordt een hit: nr.38. 2006 staat in het teken van heel veel (festival-)optredens en begin dit jaar duikt ze de studio in voor de opname van het tweede album, ‘Closer to the heart’, dat begin oktober verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten