maandag 17 september 2007

Foot soldiers laten 30.000 kinderen jumpen

Foot soldiers: Jump! (84)

Elk jaar organiseert Jantje Beton een actie om de gelijknamige loterij onder de aandacht te brengen. Dit jaar deed de stichting dat met de actie ‘De Jantje Beton jump 2007’, waarbij alle basisscholen werden opgeroepen om op 12 september om precies klokslag 12 uur ’s middags tegelijk te gaan jumpen op de schoolpleinen op ‘Jump’ van Foot soldiers. Dat was niet voor dovemansoren gezegd, want op 12 september jumpten op 226 schoolpleinen ruim 30.000 kinderen. De single ‘Jump’ van Foot soldiers ondersteunde de actie: ‘Kinderen zijn onze toekomst - Jump for your rights and let all the children play!’ Van elke verkochte single gaat € 0,25 naar Jantje Beton, die daarmee projecten financiert waarmee kinderen worden geholpen die door allerlei omstandigheden niet kunnen spelen, zoals speelruimte, kindervakantiekampen, voorlichting en preventie van ontsporende kinderen, onder het motto: als kinderen samen spelen, leren ze samenleven. Jantje Beton helpt jaarlijks zo’n 200.000 kinderen. Naast de single is er de nationale loterij, waarvan 50% van de opbrengst voor de deelnemende school zelf is.

Bekijk hier de officiële clip.

Wereldrecord

30.000 jumpende kinderen tegelijkertijd? Jammer dat er geen notaris bij was… Die was er namelijk wél afgelopen zondagmiddag op de Coolsingel in Rotterdam. Daar werd het officiële wereldrecord jumpstylen verbeterd. Op de Coolsingel jumpten (slechts?) 749 mensen gedurende vijf minuten op de nieuwe single van het houseduo Jeckyll & Hyde. De poging werd gadegeslagen door burgemeester Ivo Opstelten (hij deed dus niet mee…)

De wereldrecordpoging vond plaats onder toezicht van het Guiness Book of Records. Zestig deelnemers vielen af omdat zij niet continu dansten. Het evenement was geïnitieerd door de afdeling sport en recreatie van de gemeente Rotterdam.

Ch!pz schildert voor Jantje Beton

Voor de actie ‘2007 schilderijen’, hebben bekende Nederlanders een schilderij gemaakt, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Ook kindergroep Ch!pz heeft een schilderij gemaakt, waarvan de opbrengst naar het jeugdfonds gaat. Kijk hier naar hun bijdrage. Twee jaar geleden trapten de leden van Ch!pz de jaarlijkse loterij af door het eerste lot in ontvangst te nemen.

Het is de derde keer dat een liedje geld oplevert voor Jantje Beton. De andere twee waren:
- 1981: Willeke Alberti: ‘Jantje Beton’ (nr.13)
- 2003: Carel Kraayenhof, Trijntje Oosterhuis en Janine Jansen: ‘Nu dat jij er bent’ (nr.4)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten