maandag 19 november 2007

Acda en De Munnik starten mediahype

Acda en de Munnik: Dan leef ik toch nog een keer (17)

Ruim twee jaar geleden is het dat Thomas Acda (De Rijp, 6 maart 1967) en Paul Frederik de Munnik (Dronten, 30 september 1970) hun voorlaatste hit scoorden met ‘Jaren ver van hier’. Het nummer kwam in de eerste week op #19 binnen en dat was ook gelijk de hoogste plek. We verwachten het beter af zal gaan lopen met ‘Dan leef ik toch nog een keer’, dat binnenkomt op #17. Het nummer was al Radio 2 Paradeplaat en Waterstad FM HotShot, en is deze week verkozen tot Megahit op 3FM, dus steun genoeg.

‘Dan leef ik toch nog een keer’ is voor Acda en de Munnik hun tweeëntwintigste notering, inclusief de vier hits met de Poema’s, een samenwerkingsverband van de twee samen met Van dik hout. Het hitsucces voor Acda en de Munnik begon in 1998 met de #2-hit ‘Niet of nooit geweest’ uit hun theaterprogramma ‘Life is what happens to you while you’re busy making other plans’. Daarna volgden er nog veel hitsingles en hitalbums, al dan niet in combinatie met een theaterprogramma. Daardoor zijn ze de ene keer muzikanten en de andere keer meer theatermakers.

‘Dan leef ik toch nog een keer’ is (volgens de makers) ‘het boegbeeld’ van het album ‘Nachtmuziek’, dat afgelopen zaterdag in première ging op Radio 2 in ‘De strepen van Spits’. Voor het album, dat aanstaande vrijdag uitkomt, is een speciale signeersessie georganiseerd. Als je tijd en interesse hebt, moet je zeker even langsgaan in de Bijenkorf in Amsterdam tussen vijf en zes uur ’s middags! Ook de single krijgt de nodige aandacht, want kopers daarvan krijgen een speciale sms-code. Na het invoeren van de code kun je fragmenten beluisteren van het album, ontvang je de cover van het album, foto’s en een persoonlijke welkomstboodschap van Thomas en Paul. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om door Acda en de Munnik ingesproken ‘speechtones’ aan te schaffen. Genoeg hype dus voor een fraaie hitnotering…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten