vrijdag 23 november 2007

Volendamse oorlog in Single Top 100

De ene Volendamse act verslaat de andere in de Single Top 100! Jan Smit moet na drie weken koppositie buigen voor zijn voormalige protegés, die inmiddels duidelijk al op eigen benen kunnen staan: Nick & Simon komen deze week op #1 binnen met 'Pak maar m'n hand'. Met hun verkoopstunt verslaan ze Smit met 10% verschil. Tien procent daar weer achter klimt Rihanna de top 3 in met 'Don't stop the music'. Nog meer sterke klimmers naar de top 10: Ali B en consorten zijn ineens weer terug met 'Groupie love': ze klimmen van 27 terug naar #5 (de week ervoor stonden ze nog op #3). En Coole Piet slaat toe met 'De pakjesdief': hij gaat van 12 naar #6.

Naast Nick & Simon komen nóg twee singles binnen in de top 10: Timbaland en One republic debuteren op #7 met 'Apologize' en twee plaatsen lager lost Jeroen van der Boom zichzelf af in de top 10 met 'Één wereld', nu eens geen Spaanse cover maar een nummer van vaderlandse makelij.

Grote verliezer is Maaike, die na drie weken #2 hard onderuit gaat naar #11. Ook Samim levert flink in, van 5 naar #12 met 'Heater', en René Froger heeft het helemaal gehad; hij zakt van 8 naar #21 met 'Doe maar gewoon'.

Naast al dat geweld in de top 10 hebben we nog een aantal aardige nieuwkomers. R.I.O., een project van de Duitse producers Yanou en Manian, komt met 'De Janeiro' binnen op #20. Op #45 zien we de terugkeer van Twenty 4 seven, ofwel producer Ruud van Rijen. Na acht jaar stilte is hij terug, met zangeres Elle en de hit 'Like flames'. Verder zien we dancehits van El Guapo ('Feel the shit', #58) en Headhunterz ('The power of the mind' op #66), Nederlandstalig werk van Kevin Florijn ('Wijs me de weg naar jouw hart' op #69) en Helemaal Hollands (de oude Ben Cramer-hit 'Winter' op #80) en komt, helemaal op de bodem van de Single Top 100, Celine Dion binnen met het titelstuk van haar nieuwe album.

In de Album Top 100 gaat het goed met de Nederlandstalige albums. André Hazes blijft met zijn muzikale vrienden op #1 staan met 'Samen met Dré'. De voorsprong op zowel Katie Melua als Alicia Keys is maar liefst 45%. Ook de twee hoogste nieuwen zijn in de eigen taal. Als hoogste komt Frans Bauer binnen met 'Live in Ahoy 2006'. Beetje oud dus, maar blijkbaar nog steeds interessant voor de fans. Bauer is binnen op #6; twee plaatsen lager debuteert René Froger met zijn eerste Nederlandstalige album, 'Doe maar gewoon'. De twee hoogste nieuwen van vorige week moeten al weer terrein prijsgeven: Alicia Keys zakt van 2 naar #3 en Celine Dion zelfs al van 4 naar #7.

Onder de top 10 komen slechts drie albums binnen. Op #22 een fraaie notering voor de Utrechtse groep Leaf met 'Life's a beach'. Wat lager, op #47, een concertregistratie van de Franse dancegroep Daft punk. Zij zijn, in tegenstelling tot Bauer, wél actueel: 'Alive 2007'. De ouwe knakkers van Duran Duran tenslotte komen binnen op #73 met 'Red carpet massacre'. De vroegere synthipoppers proberen hip te blijven en zijn voor hun dertiende album in zee gegaan met Timbaland en Justin Timberlake.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten