maandag 26 november 2007

Album Top 100: Hazes-duettenalbum voor het laatst op #1

In de Album Top 100 gaat het duettenalbum van André Hazes de laatste week in op #1, want de concurrentie ligt op de loer. Frans Bauer en Daft punk scoren met een live-album, Duran Duran en Leaf zijn pas tevreden nadat het hele album twee keer is opgenomen en voor René Froger is het cirkeltje nu rond.

André Hazes: Samen met Dré (1)
Het ziet er nu toch echt naar uit dat ‘Samen met Dré’, het duettenalbum van André Hazes, z’n beste tijd heeft gehad. Deze week prijkt het nog, voor de derde week, zonder enige moeite bovenaan de Mega Album Top 100. De voorsprong op ‘As I am’ van Alicia Keys is bijna 45%. Daar hoeven André en kornuiten echter geen gevaar van te duchten. Nee, het echte gevaar moeten komen van acts die nog niet in de albumlijst staan, zoals Acda en de Munnik en Anouk. Van beide acts verscheen afgelopen vrijdag een nieuw album, ‘Nachtmuziek’ respectievelijk ‘Who’s your momma’.

Frans Bauer: Live in Ahoy 2006 (6)
De meeste fans van Frans Bauer gaan vooralsnog voor de dvd van ‘Live in Ahoy 2006’, want die komt op #1 binnen van de DVD Muziek Top 30. De cd van het live concert moet het voorlopig doen met een zesde plek. ‘Live in Ahoy 2006’, een vreemde titel voor een evenement dat in april en mei van dit jaar plaatsvond! De vijftien shows stonden gepland voor december 2006, maar werden uigesteld vanwege de operatie aan Frans’ stembanden.

René Froger: Doe maar gewoon (8)
Hij werkt zo’n honderd uur per week en staat op 14 en 15 december in Ahoy Rotterdam, samen met onder andere Lange Frans, Jeroen van der Boom en Jack van Gelder. Met Jack zal René Froger een medley zingen van bekende liedjes van componist Harry Bannink en tekstschrijfster Annie M.G. Schmidt. Voor René zal de show een terugblik zijn op zijn carrière, die loopt vanaf zijn eerste single, ‘Ik zie het wel zitten’, tot en met z’n huidige single ‘Doe maar gewoon’. René is een fan van het levenslied, groeide op in de kroeg van zijn vader Bolle Jan, en is met het album ‘Doe maar gewoon’ terug bij het Nederlands. De directe aanleiding hiertoe was het zingen van ‘Bloed, zweet en tranen’ tijdens de herdenking van André Hazes in de Amsterdam ArenA. Hoewel René daarop veel emailtjes kreeg met het verzoek weer Nederlandstalige nummers op te gaan nemen, heeft het bijna twee en een half jaar geduurd eer hij er zelf ook klaar voor was. Voor René is met het uitkomen van ‘Doe maar gewoon’ dan ook de cirkel rond. ‘Doe maar gewoon’ is zijn tiende solo-top 10-album.

Leaf: Life’s a beach (22)
Tien weken staat de single ‘Wonderwoman’ genoteerd en de hoogste plaats was ook #10. Een mooiere start kun je je als beginnend bandje bijna niet wensen. Nou vooruit, een top 10-album dan, wellicht als surprise met Sinterklaas! Voorlopig moet Leaf het doen met een tweeëntwintigste plek voor het album ‘Life’s a beach’. In 2006 nam de band al een gelijknamig album op op het strand, dat in eigen beheer werd uitbracht. Na het winnen van de Telegraaf Talentenjacht eerder dit jaar, ging het allemaal heel snel voor de band. Met een platencontract op zak werden in augustus in Studio Zeezicht de nummers voor ‘Life’s a beach’ opnieuw opgenomen, aangevuld met nieuwe liedjes, met producer Holger Scwedt, bekend van zijn werk voor onder andere Bløf en Di-rect. En het kan niet op voor de groep, want na een tour met Van Velzen, bij wie ze het voorprogramma verzorgen, staat de groep rond zangeres Annemarie op zaterdag 12 maart op Noorderslag in de Oosterpoort in Groningen.

Daft punk: Alive 2007 (47)
Alle 18.000 stoelen van het Palais Omnisports in Parijs waren bezet op 14 juni, toen de mannen van Daft punk daar een spetterend concert gaven.Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo traden voor het eerst sinds tien jaar weer op in hun thuisstad. De heren maakten er een waar multimediaspektakel van, om maar eens een modieus woord te laten vallen. Op de dubbel-cd, verpakt als een boek, vind je het liveconcert, een vijftal extra tracks en een fotoboek met 55 pagina's tourfoto's.

Duran Duran: Red carpet massacre (73)
Is 13 voor Duran Duran het ongeluksgetal? Feit is wel dat de opnamen voor hun dertiende studioalbum niet vlekkeloos verliepen: tijdens de opnamen verliet gitarist Andy Taylor de band; volgens de groep was er een onwerkbare situatie ontstaan, waarbij samenwerking onmogelijk was geworden. Maar niet getreurd; Dominic Brown werd ingehuurd als nieuwe gitarist. En met John en Roger zijn er altijd nog twee Taylortjes over, naast zanger Simon Le Bon en toetsenist Nick Rhodes. Alle oude opnamen met Andy werden in de vuilnisbak gegooid en de hele plaat werd nogmaals opgenomen. Duran Duran heeft er een hip album van gemaakt: Timbaland produceerde drie tracks en Justin Timberlake is op twee nummers te horen. De grootste albumklapper voor Duran Duran in Nederland is al 23 jaar 'Seven and the ragged tiger', want die stond op #1 in de zomer van 1984.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten