maandag 26 november 2007

Ali B: een na snelste terugstijger naar top 10

Ali B feat Yes-R, Gio & Darryl: Groupie love (5)

Twee weken geleden deed Ali B een aantal instore-optredens, waardoor zijn single ‘Groupie love’ een sprong maakte van 18 naar #3. Vorige week deed hij geen promotie voor het plaatje, met als gevolg dat het nummer naar #27 zakte. Deze week stijgt het nummer opnieuw de top 10 in, naar de vijfde plaats. Deze stijging danken Ali B feat. Yes-R, Gio & Darryl dit keer niet aan de fysieke single, want die verkoop is niet echt toegenomen. Dit keer is het vooral de download die zorgt dat het nummer de top 10 terug instijgt. Deze boekt namelijk een winst van 37 plaatsten in de Mega Download Top 50 en komt daarin op #11 terecht met een relatief aandeel van 58% van ‘Don’t stop the music’ van Rihanna.

Opnieuw de top 10 instijgen is geen bijzondere gebeurtenis in Megaland. Wel als je een sprong maakt van 27 naar #5. Volgens hitparadekenner Rudy van Vliet staat ‘Groupie love’ daarmee op de tweede plaats van nummers die na een top 10-notering, na een flinke duikeling, opnieuw de top 10 in stijgen. De #1 is ‘Coming around again’ van Simon Webbe, die op 13 januari 2007 een sprong maakte van 37 naar #9. Twee weken daarvoor steeg het nummer van 28 naar #7.

En als ‘Groupie love’ volwassen is, dan staat de volgende samenwerking van Ali B al weer te wachten. Op ‘Shit is gruwelijk’ werkt hij opnieuw samen met Darryl en Yes-R, maar ook met ene Sjaak. De clip is al zeer populair, maar het is nog niet zeker of het nummer ook op single uitkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten