maandag 19 november 2007

Alex Gaudino jat van Kid Creole

Alex Gaudino feat. Sam Obernik: Que pasa contigo (66)

Alessandro (Alex) Fortunato Gaudino ken je misschien nog van ‘Destination calabria’ waarmee hij in april de veertiende plaats bereikte. In Vlaanderen kreeg hij samen met zangeres Crystal Waters een gouden plak voor de verkoop van meer dan 20.00 exemplaren. Alex, die in 1998 het label Time records oprichtte, is ook de man achter producties van Ultra naté en Lil’ love (‘Little love’, #56 in 2005).

Op ‘Que pasa contigo’ wordt Alex bijgestaan door de Ierse zangeres Sam Obernik, die je wellicht nog kent van ‘Just won’t do’ van Tim Deluxe (#10 in 2002). Sam groeide op in Dublin, waar ze als vijftienjarige bezig was met de muziek van Prince en de Rolling stones. Op haar zestiende stopte ze met school. Overdag schreef ze liedjes en ’s avonds was ze serveerster in een bar. Na een korte periode in Los Angeles waar ze zong in bars, verhuisde ze naar Londen, waar ze trouwde en op tournee ging met Terry Hall (voormalig zanger van the Specials en Fun boy three). Drie jaar na de bevalling van zoon Billy scheidde ze en dreigde ze weer serveerster te worden. Dat wilde ze niet nog een keer meemaken en dus zette ze alles op alles om dat te voorkomen. Ze vormde een band, trad veel op en schreef intussen het ene liedje na het andere. En toen lachte het geluk haar toe: ze ontmoette haar huidige producer Vince Garcia, waarmee ze een soort van twee-eenheid vormt.

Tijdens een opnamesessie kwam ze in contact met Tim Deluxe, die in een studio verderop bezig was en haar vroeg om te helpen met wat zangpartijen. Het resultaat ken je: ‘It won’t do’, waarmee niet alleen Tims naam maar ook die van Sam was gevestigd. In juli 2002 nam ze het album ‘Stellify’ op, dat een jaar later verscheen. Begin vorig jaar vormde ze samen met Tommy D de band Barefoot en nam ze ‘s ochtends om 3 uur het gelijknamige album op. Daarop staan een aantal favoriete clubnummers die een andere interpretatie krijgen, zoals ‘Born slippy’ van Underworld.

‘Que pasa contigo’ is geen eigen nummer van Alex Gaudio en Sam Obernik, ook al worden hun namen vermeld op het label. In 1981 scoorden Kid Creole & the Coconuts present Coatimundi een hit met ‘Que pasa/ Me no pop I’ (#48) en daar hebben Gaudio en Obernik het van gejat. In 2002 namen de Gorillaz het nummer ‘Latin Simone’ op, de Engelstalige versie van ‘Que pasa contigo’, maar met de Spaanse tekst gezongen door Ibrahim Ferrer, zanger van de Buena vista social club.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten