zondag 5 oktober 2008

Bløf vanaf #1 naar buiten de top 10

Bløf: Oktober (12)

Een vrije val voor Bløf. Hun album ‘Oktober’ zal komende week wel hoge ogen gaan gooien, maar de gelijknamige single gaat deze week als een baksteen omlaag. ‘Oktober kwam vorige week nog bovenaan binnen, maar valt deze week diep terug naar #12, doordat de download van #1 naar #15 zakt. Het is pas de tweede keer dat een nieuwkomer op #1 een week later al buiten de top 10 ligt. Op 1 december vorig jaar zakte ‘Pak maar m’n hand’ van Nick & Simon van 1 naar #11. Voor Bløf loopt het dus nog een graadje slechter af: de groep zakt in de tweede week al elf plaatsen vanaf #1 en eindigt nog slechter. ‘Oktober’ is de elfde plaat in de Megageschiedenis dat het slechts één week volhield op de eerste plaats, na daar te zijn binnen gekomen.

‘Oktober’ is overigens niet de snelste valler aller tijden vanaf #1. Op 5 juli van dit jaar stortte ‘Viva Hollandia’ van Wolter Kroes maar liefst van 1 naar #52...

Niet alleen Bløf moet deze week hard achteruit trouwens. Ilse Delange kwam vorige week binnen op #5, met ‘So incredible’, maar ook zij is deze week uit de top 10 weggevallen. Ze staat nu één plekje hoger dan Bløf, op #11.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten